S-a semnat parteneriatul care va REVOLUȚIONA industria auto: vom investi miliarde în mașina electrică

Publicat in Auto & Moto 14 Iulie 2019 468 ori
Google+ WhatsApp
S-a semnat parteneriatul care va REVOLUȚIONA industria auto: vom investi miliarde în mașina electrică
S-a semnat parteneriatul care va REVOLUȚIONA industria auto: vom investi miliarde în mașina electrică

Ford Motor şi Volkswagen vor cheltui miliarde de dolari pentru a dezvolta în comun vehicule electrice şi autonome, extinzând o alianţă globală pentru a reduce costurile necesare dezvoltării şi producţiei acestora, poziţionând în acelaşi timp grupul german drept câştigător iniţial, transmite Reuters.

Cât de curând vor aduce profit aceste investiţii este o întrebare care nu are încă răspuns în industria auto.

Directorii Ford şi ai VW au spus că aceste noi colaborări vor permite economisirea a milioane de dolari pentru fiecare companie, dar proiectele vor avea nevoie de timp pentru a fi dezvoltate, iar mărimea şi momentul beneficiilor sunt neclare.

Extinderea colaborării cu Ford sugerează că VW ar putea avea mai mult de câştigat.

VW a acceptat să investească 3,1 miliarde de dolari în divizia de conducere autonomă Argo AI a Ford, dar estimează că ar putea realiza venituri de până la 20 de miliarde de dolari prin împărţirea arhitecturii pentru vehicule electrice MEB cu Ford în Europa.

Cele două părţi încă discută acorduri suplimentare, inclusiv extinderea acordului de împărţire a vehiculeelor electrice la alte vehicule electrice Ford, care ar putea să crească beneficiile VW.

Ford şi VW au început deja să coopereze în domeniul vehiculelor comerciale şi al camionetelor pickup de dimensiuni medii, în cadrul eforturilor mai largi ale industriei auto de reconfigurare a producţiei şi a vânzărilor pentru a face faţă reglementărilor mai stricte şi a fragmentării pieţelor.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, şi cel al VW, Herbert Diess, au refuzat să evalueze veniturile posibile care vor fi generate de aceste colaborări.

VW va investi 2,6 miliarde de dolari în Argo AI şi va cumpăra acţiuni Argo în valoare de 500 de milioane de dolari de la Ford. Analiştii firmei Evercore ISI au apreciat că structura acorduli sugerează că fiecare producător auto va deţine circa 40% la Argo, iar restul titlurilor vor fi deţinute chiar de Argo.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.