Un nou acord cu OMV schimbă destinaţia clădirii Petrom din Ploieşti

Publicat in Administratie 27 August 2015 1010 ori
Google+ WhatsApp
Un nou acord cu OMV schimbă destinaţia clădirii Petrom din Ploieşti
Un nou acord cu OMV schimbă destinaţia clădirii Petrom din Ploieşti

Primarul interimar al Ploieştiului, Iulian Teodorescu, a anunţat că reprezentanţii OMV Petrom, în urma negocierilor, au fost de acord cu prelungirea contractului de sponsorizare privind dreptul de folosirea a clădirii din centrul oraşului, dar în alte condiţii şi cu eliminarea clauzei pecuniare care sancţiona Primăria cu suma de 9,5 milioane de euro pentru neîndeplinirea obligaţiei asumate de către edilul Bădescu de a realiza în acest loc un spital de pediatrie.

 

Noile condiţii impuse de OMV prevăd funcţionarea în această clădire doar a unor instituţii cu caracter cultural-artistic, social şi religios.

„Am primit acceptul conducerii OMV Petrom de modificare a contractului iniţial de sponsorizare, în sensul modificării destinaţiei imobilului pentru a fi folosit ca sediu de către instituţii din subordinea Primăriei care au ca obiect de activitate domeniile: cultural-artistic şi protecţie socială care vor primi spaţii cu titlu gratuit“, a explicat Iulian Teodorescu.

Cel mai probabil, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti se va regăsi şi proiectul privind mandatarea primarului interimar de a semna actul adiţional cu OMV. Noul document prevede schimbarea destinaţiei, din spital de pediatrie, în spaţiu pentru activităţi social-educative.

Astfel, aici vor fi amenajate spaţii expoziţionale, studiouri pentru teatru şi filarmonică, dar şi un birou de relaţii cu publicul pentru asistaţii social. 

O altă condiţie impusă de OMV este aceea de a începe lucrările de amenjare până la data de 31 octombrie 2015 şi ca acestea să fie gata până la data de 31-06-2018. De asemenea, clădirea nu va putea fi înstrăinată timp de 15 ani.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.