Solutia Primariei Ploiesti pentru lipsa locurilor de parcare: AMENZI pentru soferi si roti blocate

Publicat in Administratie 14 Mai 2015 2123 ori
Google+ WhatsApp
Solutia Primariei Ploiesti pentru lipsa locurilor de parcare: AMENZI pentru soferi si roti blocate
Solutia Primariei Ploiesti pentru lipsa locurilor de parcare: AMENZI pentru soferi si roti blocate

Actuala conducere a Primariei Ploiesti, reprezentata de viceprimarul cu atributii de primar interimar Iulian Teodorescu, dezbate, in ultimul proiect de hotarare, problema parcarilor ilegale de pe raza municipiului.

Teodorescu recunoaste, in scris, in documentele oficiale ale hotararii in cauza, ca numarul masinilor a crescut considerabil, iar spatiile destinate acestora sunt din ce in ce mai putine. Ce solutie au gasit domnii consilieri locali?

Amenzi si interventii prompte ale echipajelor de ridicari auto

Astfel, in proiectul de hotarare aflat pe masa Consiliului Local, Serviciul de Gospodarire Urbana (SGU) primeste incurajari si libertate deplina in activitatea de blocare/ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar. Fara a tine cont de faptul ca Primaria nu a oferit solutii pentru ploiestenii posesori de autoturisme, consilierii locali sustin masurile care ii vor afecta, inca o data, pe soferi.

"Avand in vedere ca, in municipiul Ploiesti, cresterea numarului de autovehicule a determinat marirea numarului soferilor care stationeaza neregulamentar autovehiculele pe trotuare, alei, spatii verzi, parcuri, terenuri de sport, locuri de joaca, parcari, se impune desfasurarea activitatii de blocare a autovehiculelor oprite sau stationate neregulamentar pe terenurile ce apartin domeniului public sau privat al municipiului Ploiesti.", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Cresterea numarului de autovehicule nu reprezinta, pentru stimabilii domni din Primaria Ploiesti, un motiv suficient sa intervina constructiv, in favoarea soferilor, contribuabili ai acestui oras.

"Din cauza numarului redus de locuri de parcare se impune protejarea spatiilor verzi, a trotuarelor, precum si a conducatorilor auto care respecta obligatiile ce le revin in calitate de proprietari sau posesori de autoturisme.", se mai arata in documentul oficial. Inca o data, numarul redus de locuri de parcare nu reprezinta o problema pentru viceprimarul Teodorescu si colegii consilieri. 

In caz ca sunteti curiosi ce se va intampla cu banii proveniti din amenzi si recuperarile de autoturisme, raspunsul ne este oferit de aceeasi echipa din Primaria Ploiesti: "Art. 5. (1) Sumele incasate cu titlul de tarife prin aplicarea regulamentelor prevazute la art. 1 constituie venituri proprii ale S.C. Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti S.R.L". Ati inteles bine. Banii nu vor ajunge in bugetul local, ci in conturile unei societati.

Cu aceasta ocazie, adresam urmatoarele intrebari Primariei Ploiesti:

1. Cate masuri ati luat pentru REZOLVAREA problemei locurilor de parcare, odata cu cresterea numarului de autoturisme, fenomen pe care il recunoasteti cu indiferenta?

2. Cate trotuare- devenite mult prea late- ati ingustat, pentru a ajusta partea carosabila dupa noile necesitati ale soferilor?

3. Cum ar trebui sa ajute parcarea supraetajata de pe Str. Cuza Voda soferilor care au o problema cu gasirea unui loc de parcare in cartierele ploiestene?

4. De ce exista beneficii mai mari pentru taximetristi - cei care se bucura de locuri de stationare la discretie- comparativ cu cele pentru restul soferilor?

5. Recunoasteti ca planul rutier din anii '90 al orasului a suferit modificari minore, in vreme ce numarul autoturismelor s-a inmultit de cateva ori?

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.