Bataie de joc! 100.000 de euro din banii ploiestenilor s-au IROSIT pe un "proiect" care nu se va REALIZA

Publicat in Administratie 30 Aprilie 2015 1022 ori
Google+ WhatsApp
Bataie de joc! 100.000 de euro din banii ploiestenilor s-au IROSIT pe un "proiect" care nu se va REALIZA
Bataie de joc! 100.000 de euro din banii ploiestenilor s-au IROSIT pe un "proiect" care nu se va REALIZA

Conducerea societăţii Hale şi Pieţe SA Ploieşti a tocat aproape 100.000 de euro pe proiectul tehnic, studiul de fezabilitate şi contractarea unui credit necesare demolării actualei Pieţe Centrale şi construcţia alteia, în condiţiile în care actuala administraţie a decis abandonarea investiţiei considerată prea costisitoare! Adăugaţi la această sumă milionul de euro cheltuit din bugetul local pe relocarea spitalului de pediatrie în sediul OMV Petrom şi veţi avea tabloul complet al dispreţului Municipalităţii faţă de banul public.

În ultimul an, consilierii locali au adoptat mai multe hotărâri privind investiţia propusă de Hale şi Pieţe SA, prin manager Emanuel Ilie, şi susţinută de primarul demisionar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, intitulată "Desfiinţare şi Construire Piaţă Centrală Agrolimentară".

Costurile au fost estimate la aproape 5,4 milioane de lei, fără TVA. În condiţiile în care bugetul Hale şi Pieţe se bazează exclusiv pe taxele majorate impuse comercianţilor, care se regăsesc în preţurile mari ale legumelor şi fructelor de pe tarabe, consilierii l-au mandatat pe managerul Ilie să contracteze un credit de 5.000.000 de lei. Potrivit adresei de mai sus, transmisă la solicitarea redacţiei observatorulph.ro, costurile creditului, care a rămas în aer, au fost de 8429 lei. O sumă infimă, în raport cu suma de 359.263 de lei cheltuită deja pe diverse documentaţii tehnice, cum ar fi: reactualizarea studiului de fezabilitate şi a planului urbanistic de detaliu (PUD), proiect tehnic, caiet de sarcini şi detalii de execuţie ş.a.


După ce a dobândit calitatea de primar interimar, Iulian Teodorescu a declarat public că nu vede cu ochi buni construcţia unei noi pieţe din cauza costurilor uriaşe, edilul fiind contrazis ulterior în presa locală chiar de managerul Ilie. În cele din urmă, pe surse, phon a publicat informaţia că proiectul unei noi pieţe centrale a fost abandonat, Pieţe şi Hale SA Ploieşti urmând să modernizeze actualul platou care arată deplorabil din fonduri proprii.


Concluzia: Conducerea Hale şi Pieţe SA a cheltuit pe hârtii numai bune acum de aruncat la coş fondurile cu care se putea morderniza de la început actuala piaţă care arată oribil.

 

sursa: www.observatorulph.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.