PRIMUL INTERVIU cu PRIMARUL interimar al Ploieştiului, Raul Petrescu EXCLUSIV

Publicat in Administratie 04 Martie 2015 Actualizat: 04 Martie 2015 2451 ori
Google+ WhatsApp
PRIMUL INTERVIU cu PRIMARUL interimar al Ploieştiului, Raul Petrescu EXCLUSIV
PRIMUL INTERVIU cu PRIMARUL interimar al Ploieştiului, Raul Petrescu EXCLUSIV
Primarul interimar al oraşului Ploieşti, Raul Petrescu, a acordat un interviu în exclusivitate publicaţiei ph-online.ro. Reamintim că primarul Iulian Bădescu a fost reţinut marti pentru 24 de ore de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la Consiliul Local. În acest context, viceprimarul municipiului Ploieşti, Raul Petrescu, va prelua atribuţiile primarului Bădescu.
 
PH-ONLINE: Cum comentaţi evenimentele petrecute în ultimele 24 de ore la Primăria Ploieşti?
 
RAUL PETRESCU: Au fost niste evenimente extreme de furtunoase, pentru unii reprobabile pentru stabilitatea administratiei publice, dar in acord cu activitatea profesionista si dedicata a Directiei Nationale Anticoruptie, care se erijeaza in mod legitim si onest in principalul organ de ancheta penala din Romania, avand ca obiectiv principal declarat eradicarea coruptiei din Romania. Sigur ca, pe de-o parte, e necesar sa ne exprimam empatia si solidaritatea fata de drama a trei oameni care activeaza in administratia publica locala, avand in vedere prezumtia lor de nevinovatie, insa avem datoria de a afla si accepta adevarul de la entitatile juridice competente.
PH-ONLINE: Vă simţiţi pregătit pentru a prelua atribuţiile de primar al Ploieştiului?
 
RAUL PETRESCU: Ma simt pregatit, fara indoiala, de a prelua atributiile de primar ale municipiului Ploiesti daca acest lucru se va impune si Consiliul Local va agrea acest aspect, intrucat trebuie sa asiguram, in aceasta situatie de criza la nivelul administratiei publice ploiestene, un climat de stabilitate si coeziune in interiorul institutiei si o securitate psihologica asupra cetatenilor.
 
PH-ONLINE: Ce proiecte are Primăria în perioada următoare?
RAUL PETRESCU: Primaria are o serie de proiecte fundamentale pentru dezvoltarea urbei aurului negru, precum cele cu finantare europeana si permiteti-mi sa nominalizez aici proiectul destinat reabilitarii cailor de tramvai, renovarea hipodromului, acolo unde vom avea atat derby-uri de trap cat si de galop,Parcul Municipal Vest, intins pe aproximativ 22 de hectare, amenajarea parcarii de pe str. Cuza-Voda, pasarela din cartierul Vest in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova, precum si amenajarea spitalului de pediatrie in centrul orasului. Alaturi de acestea, mai avem un set de proiecte devotate culturii si agrementului, precum Zilele Ploiestiului din luna mai, dar si  imbunatatirea infrastructurii rutiere si edilitare, precum procesele de asfaltare, reasfaltare sau infiintare, respectiv reabilitare a sistemelor de canalizare.
 
PH-ONLINE: Ce aţi schimba în acest moment în cadrul instituţiei?
RAUL PETRESCU: Modalitatea de abordare a problemelor cetatenilor, atitudinea unor angajati fata de ceea ce inseamna prestatia la locul de munca, precum si asigurarea unei transparente decizionale totale fata de actul admninistrativ, alaturi de sustinerea unui climat de comunicare permanent cu cetatenii, Deopotriva, mentinerea audientelor zilnice pe care le-am introdus din momentrul alegerii in functia de viceprimar.Pe langa acestea, e necesara identificarea unei motivatii pentru fiecare coleg si satisfacerea sa in vederea prezervarii unui randament optim la locul de munca.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.