Oraşul Comarnic a rămas fără PRIMAR

Publicat in Administratie 03 Martie 2015 1499 ori
Google+ WhatsApp
Oraşul Comarnic a rămas fără PRIMAR
Oraşul Comarnic a rămas fără PRIMAR

Oraşul Comarnic a rămas oficial fără primar, după ce prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a semnat ordinul de încetare a mandatului lui Dorian Botoacă, instanţele de judecată decizând definitiv, în cazul său, că s-a aflat în incompatibilitate.

 

Prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, a semnat, zilele trecute, ordinul de încetare a mandatului lui Dorian Botoacă, cel care, din anul 2004, a fost primar al oraşului Comarnic. Iniţiativa Prefecturii a venit ca urmare a faptului că Botoacă a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care, în vara anului 2013, l-a declarat incompatibil.

Ordinul emis de prefect a avut la bază un referat semnat de secretarul unităţii administrativ teritoriale, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

Reamintim că, în vara anului 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe Botoacă, arătând că acesta s-a aflat în incompatibilitate în două perioade ale exercitării funcţiei de primar. Astfel, conform unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei amintite, primarul de la Comarnic a fost incompatibil în perioada 19 iunie 2008 – 15 iulie 2010, întrucât a fost, simultan, primar şi persoană fizică autorizată, dar şi în intervalul 10 mai – 12 iulie 2011, perioadă în care Dorian Botoacă a exercitat şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

După cum era de aşteptat, edilul s-a îndreptat în instanţă împotriva deciziei ANI, solicitând anularea raportului prin care a fost declarat incompatibil. Într-o primă fază, Botoacă a avut câştig de cauză, Curtea de Apel Ploieşti, ca instanţă de fond, admiţând acţiunea sa. Ulterior, ANI a atacat decizia cu recurs, iar cauza s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) care s-a pronunţat la data de 5 decembrie 2014, admiţând recursul şi respingând definitiv ca neîntemeiată acţiunea lui Botoacă.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.