Concedieri la Hale şi Pieţe. Câţi angajaţi vor fi daţi afară în aprilie

Publicat in Administratie 02 Martie 2015 1874 ori
Google+ WhatsApp
Concedieri la Hale şi Pieţe. Câţi angajaţi vor fi daţi afară în aprilie
Concedieri la Hale şi Pieţe. Câţi angajaţi vor fi daţi afară în aprilie

Bugetul Hale și Piețe, aprobat, în ședința de joi, de Consiliul Local Ploiești, prevede diminuări ale cheltuielilor de personal cu aproape 500.000 de lei, aferente, conform notei de fundamentare care a însoțit proiectul de buget, inclusiv “estimarilor de disponibilizări a unui număr de 18 salariați  începand cu luna aprilie 2015   ca urmare a restrângerii activității în Piața Centrală  datorată derulării obiectivului de investiții «Construire Piață Centrală Agroalimentară» în sumă de 201,60 mii lei”.

 

La ședința de joi a ieșit la iveală că bugetul societății este grevat de numeroase obligații financiare care ar putea provoca un deficit serios.

Creditul pentru construirea unei noi piețe agroalimentare poate duce la pierderea tuturor piețelor din Ploiești, în cazul unei potențiale neachitări a ratelor. „În primul rând la capitolul cheltuieli regăsim o sumă de aproximativ 110.000 de euro, plăți pe care trebuie să le facem către persoane care au câștigat procesul pe litigii de muncă. E vorba de bugetul pe 2015, an în care trebuie să accesăm un credit de 4,8 milioane de euro și noi nu suntem în stare să plătim nu rata, că există o perioadă de doi ani de grație, dar plătim dobânda. Aceasta se ridică la 60.000 de lei. Dacă vă uitați în buget veți observa că acești bani nu există. În acest moment există posibilitatea să girăm acest credit cu valoarea tuturor piețelor din Ploiești, iar valoarea reală de inventar a acestora este de 2,5 milioane de euro. Există pericolul, pe viitor, să pierdem toate piețele din Ploiești. Nu suntem în stare cu acest buget să achităm acest credit“, a explicat Radu Socoleanu în cadrul Consiliului Local, solicitând totodată Primăriei realizarea unui audit la SC Hale și Piețe.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.