Ce se întâmplă cu ajutoarele alimentare de la UE care au rămas pe stoc

Publicat in Administratie 10 Februarie 2015 857 ori
Google+ WhatsApp
Ce se întâmplă cu ajutoarele alimentare de la UE care au rămas pe stoc
Ce se întâmplă cu ajutoarele alimentare de la UE care au rămas pe stoc

Pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi rămase în stoc vor fi redistribuite prin compensări între primării din acelaşi judeţ sau din judeţe diferite, stabileşte o Hotărâre aprobată de Guvern.

 

De asemenea, după compensarea între primării, pachetele de ajutoare alimentare vor fi suplimentate, conform nevoilor identificate.

Suplimentarea se va face cu respectarea următoarelor condiţii:

*     doar pentru persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentară;

*   se acordă maximum două cutii de ajutoare alimentare pentru fiecare persoană, cu acelaşi număr de pachete pentru toţi beneficiarii din cadrul unei localităţi;

*     lista în baza căreia se vor distribui cantităţile suplimentare va fi avizată de primarul localităţii.

Procedura compensării pachetelor alimentare a fost aprobată de Guvern în condiţiile în care, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), pentru anul 2014, unele primării au stocuri nedistribuite, iar alte primării au solicitări eligibile neacoperite.

Populaţia vulnerabilă care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste ajutoare alimentare include grupuri care sunt excluse de pe piaţa forţei de muncă, din sistemul de educaţie, sănătate, locuinţe şi alte servicii. Cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflaţi în situaţii dificile, persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice singure sau dependente.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.