Anunţ important de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti

Publicat in Administratie 02 Februarie 2015 985 ori
Google+ WhatsApp
Anunţ important de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti
Anunţ important de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti

02 FEBRUARIE TERMEN PENTRU :

 

• Depunerea Declaratiei privind subventiile sau transferurile primite de la bugetul de stat, neregularizate si nerestituite in termenul legal – operatorii economici care au beneficiat de subventii sau de transferuri de la bugetul de stat si nu au regularizat si restituit aceste sume la bugetul de stat pana la data de 31 ianuarie a anului urmator.

• Depunerea Declaratiei de inregistratre fiscala/Declaratiei de mentiuni privind schimbarea optiunii pentru depunerea Declaratiei 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate( Formular 010 persoane juridice, Formular 070 persoane fizice).

• Depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (Formular 010)- persoanele juridice care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, daca indeplinesc la 31.12.2014 conditiile prevazute la art.112^1 din Codul fiscal.

• Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul in sistem real, odata cu depunerea Declaratiei privind venitul estimat / norma de venit pentru anul in curs (Formular 220) sau Depunerea Cererii pentru renuntarea in anul 2015 la optiunea de determinare in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi.- contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit, venituri din proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).

• Depunerea Declaratiei privind venitul estimat/ norma de venit (Formular 220)- contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norma de venit si care in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut anual mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100.000 euro-acestia avand obligatia determinarii venitului net anual in sistem real si contribuabilii care realizeaza venituri din inchiriere in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv.

• Depunerea Notificarii privind modificarea sistemului anual/ trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit (Formular 012) -contribuabilii platitori de impozit pe profit altii decat cei prevazuti la art.34 alin.(4) si (5).

• Depunerea Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (Formular 600) – contribuabilii prevazuti la art. 296^21 alin (1) lit a)- e) din Codul fiscal, respectiv – intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale, membrii intreprinderii familiale, persoane fizice autorizate, persoanele care au venituri din profesii libere, persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla.

NOUTATI LEGISLATIVE:
- O.G. nr.4/2015 – pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal (M.O. 74/ 28.01.2015).
- O.M.F.P nr.65/2015 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice(M.O. 69/27.01.2015).
- O.M.F.P. nr.60/2015 pentru actualizarea cuantumului indemnizatiei zilnice de delegare si detasare, precum si a sumei ce reprezinta compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat in delegare in situatia in care acesta nu beneficiaza de cazare in structuri de primire turistica, prevazute in anexa la H.G. 1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului. (M.O.68/27.01.2015).

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.