Primăria Ploieşti construieşte pasaj rutier lângă Gara de Sud

Publicat in Administratie 28 Ianuarie 2015 2647 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Ploieşti construieşte pasaj rutier lângă Gara de Sud
Primăria Ploieşti construieşte pasaj rutier lângă Gara de Sud

Primăria Ploieşti a lansat în această lună o licitaţie pentru realizarea unui pasaj rutier între străzile Depoului şi Mimiului, lângă Gara de Sud. Proiectul vizează demolarea vechiului "pod de lemn", proiectarea şi realizarea noului pod, la o valoare estimată de aproape 6 milioane de euro.

 

În urma cu un an, cam pe vremea aceasta, autorităţile ploieştene lansau în discuţie un proiect privind crearea unui pasaj între strada Depoului şi strada Mimiului. Mai simplu spus, se dorea demolarea aşa-zisului pod de lemn de lângă Gara de Sud, construcţie cu o vechime de circa 85 de ani, şi realizarea unui nou pasaj rutier care să asigure o legătură rapidă între cartierul Mimiu şi restul oraşului. La acea vreme, consilierii locali au avut de ales între două soluţii tehnice, mergând pe o variantă estimată la 28 de milioane de lei şi cu o durată de execuţie de 12 luni. Proiectul a fost votat în şedinţa din 27 februarie 2014. La aproape un an distanţă, Primăria a scos la licitaţie acest obiectiv, reducând suma alocată de la 28 până la 25,8 milioane de lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 6 milioane de euro.

În această sumă, administraţia locală a inclus costurile pentru servicii de proiectare, demolarea vechii structuri metalice şi realizarea noului pod.

Licitaţia a fost lansată pe 14 ianuarie, iar termenul pentru deschiderea ofertelor este pe 3 martie.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.