Angajații MAI vor primi un spor de 75% pentru fiecare zi de sărbătoare legală lucrată

Publicat in Administratie 20 Ianuarie 2015 843 ori
Google+ WhatsApp
Angajații MAI vor primi un spor de 75% pentru fiecare zi de sărbătoare legală lucrată
Angajații MAI vor primi un spor de 75% pentru fiecare zi de sărbătoare legală lucrată

Un proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne stipulează că angajaţii MAI vor fi plătiţi cu un spor de 75% pentru fiecare zi de weekend sau de sărbătoare legală pe care o vor lucra. Astfel, dacă un poliţist lucrează, spre exemplu, în duminica Paştelui, el va fi plătit ca pentru o zi lucrătoare normală, la care se adaugă şi un spor de 75%.

 

"Majorarea se acordă pentru personalul care desfăşoară activităţi:

a) în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, denumite în continuare zile de sărbători legale, în cadrul duratei normale a timpului de muncă;
b) în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale, peste durata normală a timpului de muncă", se arată în proiectul de ordin afişat supus dezbaterii publice.

Sub acelaşi regim de acordare a sporului de 75% vor intra şi orele lucrate peste program. Ordinul nu blochează posibilitatea ca orele lucrate într-o sărbătoare legală să fie compensate într-o altă zi liberă, însă în acest caz nu se va mai acorda plata aferentă orelor respective, ci doar sporul de 75%.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.