CJ Prahova va înființa DOUĂ FABRICI noi. Vor fi create noi locuri de muncă

Publicat in Administratie 19 Ianuarie 2015 4064 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova va înființa DOUĂ FABRICI noi. Vor fi create noi locuri de muncă
CJ Prahova va înființa DOUĂ FABRICI noi. Vor fi create noi locuri de muncă

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a dezvăluit că printre priorităţile din acest an se numără înfiinţarea a două fabrici, pentru procesarea fructelor şi legumelor. Va fi vorba de o investiţie publică, nefiind exclusă nici atragerea de fonduri europene pentru aceste obiective.

 

Discutând despre configurarea bugetului pe 2015 al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, preşedintele instituţiei, a declarat că priorităţile din acest an sunt cofinanţarea proiectelor din fonduri europene deja începute, infrastructura rutieră şi deschiderea a două noi fabrici, care vor funcţiona, cel mai probabil, ca societăţi cu capital de stat aflate în subordinea CJ, aşa cum sunt în prezent şi Termoelectrica sau parcurile industriale.

Conducerea instituţiei intenţionează să creeze o fabrică pentru procesarea legumelor, în zona de sud a judeţului, una cu localităţi preopnderent rurale recunoscute pentru numărul mare de locuitori care se ocupă cu agricultura. O a doua fabrică, de dulceţuri, ar putea fi creată foarte probabil pe Valea Teleajenului, posibil la Măgurele, la câţiva kilometri de Văleni, unde a existat în perioada comunistă un obiectiv similar.

„Prioritatea în acest an este finalizarea proiectelor din fonduri europene. Noi mai avem acolo o cotă-parte de 70 de milioane pentru acest an. Nu e chiar mică investiţia, dar va lăsa Prahova în mandatul celor care vin după noi cu un centru expoziţional, cu Ploieştiul scos din încercuire şi, practic, cu toate localităţile cu o sursă sigură de alimentare cu apă. În plus, zona de sud a judeţului va fi gazeificată complet. Ne rămâne să încercăm două IMM-uri de tip agricol cu orice preţ. Chiar dacă nu vin cataloagele fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 - încă sunt în procesul facerii regulamentele, birocraţia europeană e strălucitor mai mare decât cea românească - noi vom încerca să facem o fabrică de dulceţuri într-o zonă colinară şi o fabrică de prelucrarea legumelor în zona de sud, pentru că acum avem condiţii, avem apă, gaze, avem tot ce trebuie şi la Balta Doamnei şi la Pucheni şi la Tinosu. Încă nu am hotărât ce localităţi le vor găzdui”, ne-a declarat Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Sursa: telegrama.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.