Demersuri pentru accesarea fondurilor europene, in Prahova. 6 comune vor fi racordate la reteaua de apa si canalizare

Publicat in Administratie 14 Ianuarie 2015 Actualizat: 14 Ianuarie 2015 2256 ori
Google+ WhatsApp
Demersuri pentru accesarea fondurilor europene, in Prahova. 6 comune vor fi racordate la reteaua de apa si canalizare

Astazi, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, insotit de prefectul Rodica Paraschiv, a efectuat o vizita de lucru in Blejoi, unde s-a intalnit cu operatorii privati de apa si canalizare Jovila SRL si Capoles SRL.

 

 

In discutii au mai participat consilierul judetean Rares Enescu, directorul Hidro Prahova, dar si primarii localitatilor Boldesti Scaieni, Magurele, Blejoi, Plopu, Lipanesti si Barcanesti.

Tema discutiilor a vizat identificarea unei solutii pentru ca aceste localitati sa se incadreze in directivele UE privind racordarea la reteaua de apa si canalizare, pentru 90% din populatie.

Firmele de consultanta prezente la intalnire au prezentat un master plan regional pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata in aria de operare a celor doi operatori privati.
 
S-a stabilit ca pana la 31 ianuarie, cele 11 localitati interesate sa-si exprime punctul de vedere legat de infiintarea unei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) cu acesti operatori privati pentru a accesa fonduri BERD, PNDL, PNDR si fonduri de la bugetele locale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.