Se MODIFICĂ sistemul de pensii. Parlamentarii cer REDUCEREA VÂRSTEI de pensionare

Publicat in Administratie 25 Noiembrie 2014 2310 ori
Google+ WhatsApp
Se MODIFICĂ sistemul de pensii. Parlamentarii cer REDUCEREA VÂRSTEI de pensionare
Se MODIFICĂ sistemul de pensii. Parlamentarii cer REDUCEREA VÂRSTEI de pensionare

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă prin care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I, mai mici de şase ani, precum şi cele lucrate în grupa a II-a de muncă se consideră stagiu de cotizare în condiţii deosebite.

 

"În şedinţa din data de 24 noiembrie 2014, plenul Senatului a dezbătut şi aprobat cu 97 de voturi pentru şi 2 împotrivă, Raportul suplimentar al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială la Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 55 din Legea nr.263/ 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I de muncă, mai mici de şase ani, precum şi cele lucrate în grupa a II de muncă se consideră stagiu de cotizare în condiţii deosebite", se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, cei care au lucrat "atât în grupa I, cât şi în grupa a II-a de muncă şi care nu au putut fructifica aceste perioade întrucât acestea nu erau suficiente pentru obţinerea unei reduceri de vârstă pe fiecare categorie în parte, îşi pot cumula cele două perioade beneficiind, astfel, de reducerea de vârstă prevăzută de lege la art. 55 alin. (1) tabel nr.1".

"De exemplu, o persoană care a lucrat 3 ani în grupa I de muncă şi 3 în grupa a II-a de muncă poate beneficia de reducerea de vârstă de un an prevăzută la articolul mai sus menţionat", se mai spune în comunicat.

Iniţiatori sunt mai mulţi deputaţi UDMR, iar Senatul este prima cameră sesizată.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.