Află pe ce pârtii poți schia anul acesta în SINAIA

Publicat in Administratie 24 Noiembrie 2014 3870 ori
Google+ WhatsApp
Află pe ce pârtii poți schia anul acesta în SINAIA
Află pe ce pârtii poți schia anul acesta în SINAIA

Staţiunea montană Sinaia este una din cele mai frumoase şi mai căutate staţiuni din România în toate anotimpurile, dar mai ales iarna. Datorită crestelor de peste 2000 metri, sezonul de schi începe în decembrie şi poate ţine până în luna mai. În staţiunea Sinaia se poate practica cel mai bun schi de altitudine din România. Aici găsim un domeniu schiabil împărţit pe pârtii cu grade de dificultate diferite.

 

Schiorilor experimentaţi le este recomandată pârtia Carp. Pornind de la Cota 2000, aceasta ajunge până la Cota 1.400. Transportul pe cablu este asigurat de vechea telecabină, încă în funcţiune, dar şi de un telescaun modern, inaugurat în luna februarie 2006. Varianta mai uşoară este cea care coboară pe Drumul de Vară. În Valea Dorului cele trei piste, deservite de un telescaun, au ca punct final o cabană ce atrage ca un magnet. În zilele cu cer senin, turiştii lasă deoparte schiurile şi se întind la soare, în căutarea unui bronz sănătos de munte.

Sinaia deţine cel mai întins domeniu schiabil din România. În prezent sunt 16 pârtii de schi omologate, cu peste 17 kilometri schiabili. Iată care sunt acestea, ce grad de dificultate au, şi ce lungime are fiecare în parte:

1. Valea Dorului 1 – medie, 775 m
2. Valea Dorului 2 – medie, 804 m
3. Valea Dorului Variantă – medie, 895 m
4. Valea Soarelui – medie, 1190 m
5. Scândurari – medie, 505 m
6. Drumul de Vară – medie, 1800 m
7. Târle – dificilă, 950 m
8. Papagal – dificilă, 900 m
9. Carp – dificilă, 1382 m
10. Începători – uşoară, 173 m
11. Pârtia Nouă – medie, 2000 m
12. Valea Soarelui 2 – uşoară, 1200 m
13. Lăptici 1 – uşoara, 1900 m
14. Lăptici 2 – medie, 900 m
15. Gondolă – uşoară, 150 m
16. Valea cu Brazi – medie, 400 m

Pârtiile sunt deservite de telecabine, o telegondolă, instalaţii de telescaun şi teleschi, precum şi de tunuri pentru zăpadă artificială şi instalaţii de nocturnă. Ele sunt deschise în funcţie de grosimea stratului de zăpadă, dar şi de condiţiile meteo din staţiune sau de la Cota 1400 şi Cota 2000. 

Variante pentru transportul pe cablu

Din oraşul Sinaia se poate lua telegondola până la Cota 1400 sau telecabina, pe acelaşi tronson. De la 1400 la Cota 2000 poate fi folosită telecabina (tronson 2) sau telescaunul.

Cota 2000, reprezentând domeniul schiabil de altitudine, însumează opt pârtii cu grade diferite de dificultate şi este deservit de Telescaunul Soarelui – cea mai nouă investiţie de acest gen din oraşul Sinaia şi de Telescaunul din Valea Dorului.

Merită menţionat faptul că pârtia de începători Gondolă (situată la staţia de plecare a Telegondolei Sinaia) este deservită de un teleschi. De asemenea, Pârtia Nouă, cea care face legătura între Cota 1.400 şi oraşul Sinaia are, de anul trecut, instalaţii pentru zăpadă artificială.

Veşti şi mai bune pentru sezonul viitor

Seria de investiţii în domeniul schiabil nu se opreşte aici. Suntem în plin proces de realizare a lacului de acumulare din Valea Soarelui, care ne va permite, în sezonul de iarnă 2015/2016, să avem zăpadă artificială pe toate pârtiile de altitudine din acea zonă. De asemenea, unul dintre cele mai importante proiecte ale anului viitor va fi reprezentat de realizarea Telegondolei care va face legătura între Cota 1.400 şi Vârful Furnica. Cel mai probabil iarna viitoare turiştii din ţară şi din străinătate vor putea găsi la Sinaia cel mai mare şi mai modern domeniu schiabil din România. Deocamdată, anul acesta îi aşteptăm pe toţi pasionaţii sporturilor de iarnă cu 16 pârtii de schi, cu instalaţii de transport prin cablu moderne şi cu cele mai spectaculoase peisaje montane de iarnă din ţara noastră”, a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Sursa: republicanul.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.