Plan de Mobilitate Urbană Durabilă semnat de Primăria Ploieşti şi CJ Prahova. Ce presupune acesta

Publicat in Administratie 18 Noiembrie 2014 2296 ori
Google+ WhatsApp
Plan de Mobilitate Urbană Durabilă semnat de Primăria Ploieşti şi CJ Prahova. Ce presupune acesta
Plan de Mobilitate Urbană Durabilă semnat de Primăria Ploieşti şi CJ Prahova. Ce presupune acesta

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Comisia Europeană au convenit ca prioritară dezvoltarea planurilor de mobilitate pentru polii de creştere, astfel încât acestea să devină cadrul suport al proiectelor de transport urban ce urmează a fi finanţate prin Programul Operaţional Regional pentru perioada 2014-2020, cu sprijinul Fondului European pentru Dezvoltare Regională.

 

În scopul atingerii acestui deziderat, Guvernul României şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare au încheiat un acord privind elaborarea Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă pentru cei 7 poli de creştere din Romania şi aglomerarea Bucureşti-Ilfov, printre care se numără şi polul de creștere Ploieşti.

Un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă are ca obiectiv crearea unui sistem de transport urban durabil şi modern, care să susțină dezvoltarea economică prin creșterea accesibilității pentru populație și mărfuri.

Acesta vizează felul în care oamenii şi mărfurile se deplasează, prin utilizarea diferitelor mijloace de transport.

Principalele beneficii ale unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă sunt: facilitarea accesului tuturor la locurile de muncă şi la servicii; reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie; îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii, reducerea costurilor de călătorie; obţinerea unei mobilităţi unitare, fără întreruperi; creşterea atractivităţii şi a calităţii mediului urban.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru polul de creştere Ploieşti este dezvoltat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia prin Birou Coordonator Pol Creştere Ploiesti şi se va concretiza într-o strategie care va conţine proiecte specifice adresate comunităţii ce urmează să fie implementate până în anul 2030.

Durata proiectului este de 12 luni pe parcursul cărora se vor derula mai multe etape. Un proces important care va avea loc în perioada noiembrie-decembrie îl constituie colectarea de date din teritoriu privind caracteristicile actuale ale mobilităţii pentru persoane şi marfă. În acest sens, pentru ca datele culese să fie cât mai corecte si reprezentative, este esenţială implicarea şi colaborarea cetăţenilor, întrucât proiectul presupune inclusiv desfăşurarea de interviuri în gospodării.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.