Primăria Ploieşti acordă FACILITĂŢI FISCALE contribuabililor din oraş

Publicat in Administratie 05 Noiembrie 2014 Actualizat: 05 Noiembrie 2014 740 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Ploieşti acordă FACILITĂŢI FISCALE contribuabililor din oraş
Primăria Ploieşti acordă FACILITĂŢI FISCALE contribuabililor din oraş

Un proiect de hotărâre privind acordarea de facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice sau juridice din Ploieşti va fi supus votului consilierilor municipali ploieşteni, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare. 

Potrivit proiectului postat pe site-ul oficial al Primăriei Ploieşti, prin această hotărâre se aprobă scutirea la plată în cuantum de 25% a majorărilor de întârziere înregistrate de contribuabilii care îşi achită integral până la data de 31 decembrie 2014 obligaţiile fiscale (debit şi majorări de întârziere) datorate bugetului local. 

Scutirea se va acorda pe baza cererilor nominale depuse de către contribuabili, persoane fizice sau juridice, la sediul Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti. 

În raportul de specialitate ataşat proiectului se arată că această măsură nu va afecta în sens negativ bugetul local, fiind una 'benefică'. 

"Scutirea mai sus menţionată nu va afecta în niciun fel bugetul local, fiind vorba doar de majorări de întârziere, la fundamentarea bugetului local luându-se în calcul doar obligaţiile fiscale principale. Această măsură este benefică şi pentru că, prin efectuarea de plăţi voluntare, se vor diminua considerabil şi costurile cu executarea silită a debitelor. Considerăm că această măsură va duce la creşterea sumelor încasate, dar şi la mărirea gradului de încasare la nivelul municipiului Ploieşti. De asemenea, se va obţine practic, o deblocare a relaţiei cu anumiţi contribuabili care nu reuşesc să achite obligaţiile către bugetul local", se precizează în raport. 

Municipalitatea estimează că, până la finalul anului, se va încasa o cotă de 20% din obligaţiile fiscale datorate de către persoane fizice sau juridice. 

În prezent, obligaţiile fiscale neachitate de persoanele fizice din Ploieşti sunt în valoare totală de 22.957.567 lei, iar facilitatea fiscală propusă este în sumă totală de 2.119.969 lei. 

De asemenea, obligaţiile fiscale neachitate de persoanele juridice sunt în valoare de 44.075.271 lei, iar facilitatea fiscală reprezentând scăderea a 25% din majorările de întârziere datorate aferente acestor obligaţii fiscale este în sumă totală de 2.945.395 lei, se mai arată în raportul de specialitate. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.