12 terenuri de sport ale şcolilor şi liceelor din Ploieşti vor fi MODERNIZATE

Publicat in Administratie 31 Octombrie 2014 1293 ori
Google+ WhatsApp
12 terenuri de sport ale şcolilor şi liceelor din Ploieşti vor fi MODERNIZATE
12 terenuri de sport ale şcolilor şi liceelor din Ploieşti vor fi MODERNIZATE

În data de 30 octombrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a semnat un nou contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

 

Noul beneficiar de fonduri nerambursabile europene este Unitatea Administrativ-Teritorială Ploieşti, care a depus în luna iunie cererea de finanţare cu titlul „Modernizare terenuri de sport la unităţile de învăţământ din municipiul Ploieşti” în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al programului Regio, deschis pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale.

Proiectul are o valoare totală de 3.979.685,28 lei, din care valoarea eligibilă este de 3.740.509,88 lei (fonduri FEDR – 3.179.433,40 lei; fonduri de la bugetul naţional – 486.266,28 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 74.810,20 lei) şi se va implementa într-un interval de 14 luni.

Contractul de finanţare vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale a municipiului Ploiești, prin reabilitarea a 12 terenuri de sport aferente următoarelor unități de învățământ din municipiul Ploiești: Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Colegiul Național „Jean Monnet”, Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul „Spiru Haret”, Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei”, Colegiul Tehnic „Elie Radu”, Școala Gimnazială„Radu Stanian”, Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Școala Gimnazială„George Coșbuc”, Școala Gimnazială „Toma Caragiu” şi Școala Gimnazială „Elena Doamna”.

Beneficiarii direcţi ai infrastructurii reabilitate sunt cei peste 13.200 de elevi care studiază în cele 12 unităţi de învăţământ din Ploieşti.

Până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost depuse în total 24 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio. Până în momentul de faţă s-au semnat contractele de finanţare pentru şapte unităţi de învăţământ, a căror valoare totală este de aproximativ 21 de milioane de lei.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.