Mircea Cosma a vizitat Castrul roman de la Drajna

Publicat in Administratie 27 Octombrie 2014 Actualizat: 27 Octombrie 2014 2035 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma a vizitat Castrul roman de la Drajna

Presedintele Consiliului Judetean Prahova a vizitat, astazi, Castrul Roman din Drajna de Sus, aflat în Lista Monumentelor Istorice, dar şi important obiectiv turistic, situat pe „Drumul Fructelor”.

 

Castrul roman de la Drajna de Sus se întinde pe mai bine de 4 hectare. Săpăturile arheologilor au scos la iveală chiar locuinţa comandatului trupelor Legiunii Prima Italica, o locuinţă de invidiat chiar şi în zilele noastre.

Aproape 2000 de soldaţi din cele mai importante legiuni ale oştilor care i-au jurat credinţă împăratului Traian s-au adăpostit în acest castru.

Castrul a fost abandonat imediat dupa moartea Împăratului Traian. Campania arheologică va continua, iar autorităţile intentioneaza sa transforme noua descoperire in muzeu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.