Mircea Cosma a vizitat comunele afectate de inundaţii. Uite în ce stadiu sunt FOTO

Publicat in Administratie 23 Octombrie 2014 1112 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma a vizitat comunele afectate de inundaţii. Uite în ce stadiu sunt FOTO
Mircea Cosma a vizitat comunele afectate de inundaţii. Uite în ce stadiu sunt FOTO

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, alături de senatorul Georgică Severin a vizitat, joi, pe Valea Proviţei (Comunele Adunaţi, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos şi Poiana Câmpina), şantierele deschise pentru lucrări la obiectivele ce au primit finanţare prin două Hotărâri de Guvern ce vizează înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii anul acesta (HG 667/2014 şi HG 805/2014).

 

Prima oprire a fost în comuna Adunaţi unde preşedintele a verificat stadiul lucrărilor de consolidare a drumului spre localitatea Brânzeşti, grav afectat din cauza viiturilor din perioada 28 - 30.07.2014. Se lucra intens la structura de sprijin prin piloni foraţi, urmând ca până la sfârşitul lunii noiembrie lucrarea să fie finalizată cu fonduri suplimentare de la Consiliul Judeţean Prahova. Tot aici, în cadrul unor parteneriate în valoare de 150.000 lei încheiate între Comuna Adunaţi şi Consiliul Judeţean Prahova, au fost finalizate lucrările de alimentare cu apă din zona Rărişte  şi puntea pietonală de la Valea Bradului (Ocina de Jos), urmând ca de săptămâna viitoare  să înceapă extinderea reţelei de alimentare cu apă de la Ocina de Sus.

În comuna Proviţa de Jos Mircea Cosma a trecut în revistă stadiul lucrărilor de consolidare a malului pârâului Drăgăneasa în punctul Sitaru, lucrare care are termen de finalizare la începutul lunii decembrie. Totodată, Mircea Cosma a constatat că nu se lucerază la podul betonat din punctual Sitari, aflat în stare iminentă de prăbuşire din cauza viituri din noaptea de 29 iulie 2014. Conform notelor de constatare podul trebuie demolat şi reconstruit în regim de urgenţă aşa cum prevede  Hotărârea de Guvern nr. 667/2014, dar lucrările nu au început din cauza unei conducte de gaze ce trebuie deviată de pe traseul podului. Contacţati telefonic de la faţa locului reprezentanţii GDF Suez Energy România au promis că până la data de 3 noiembrie 2014, conducta va  fi deviată pentru a se putea începe lucrările la noul pod care va fi finalizat până la jumătatea lunii decembrie.

Pentru înlăturarea efectelor calamităţilor de la sfârşitul lunii iulie, Comuna Proviţa de Jos a primit prin Hotărârea de Guvern 667/2014 suma de 1.300.000 lei.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA EVENIMENT

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.