Guvernul ia în calcul MAJORAREA SALARIILOR bugetarilor cu 30%

Publicat in Administratie 01 Octombrie 2014 2571 ori
Google+ WhatsApp
Guvernul ia în calcul MAJORAREA SALARIILOR bugetarilor cu 30%
Guvernul ia în calcul MAJORAREA SALARIILOR bugetarilor cu 30%

Salariile bugetarilor ar putea creşte cu 30% din 2016. În acest moment, se fac calcule şi se poartă discuţii cu sindicatele pentru creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistemul public.

 

Reprezentanţii Guvernului lucrează la modificarea legii privind salarizarea unitară pentru bugetari, potrivit romaniatv.net. Astfel, salariile angajaţilor din sistemul public ar putea creşte cu 30% din anul 2016. De asemenea, se ia în calcul şi acordarea gradaţiei de merit, 15% din salariul de bază pentru 15% dintre bugetari.

Până la aceste majorări, Guvernul Ponta ia în calcul o creştere în sumă fixă de 100 de lei pentru salariaţii din sistemul sanitar şi asistenţă socială.

"La nivelul Ministerului Muncii există o Comisie tehnică care lucrează la elaborarea unei legi a salarizării unitare care să poată fi si aplicată. Se pleacă de la faptul că salariul minim pe economie, până în 2016, va ajunge la 1.200 de lei pe programul de guvernare PSD şi ne ţinem de acest program de guvernare, ceea ce face ca şi în mediul bugetar să venim cu o corecţie a legii salarizării unitare. Nu este definitivat acest proiect, fapt pentru care cred că trebuie să îi lăsăm pe cei de la Ministerul Muncii să elaboreze, alături de partenerii lor sociali, Ministerului de Finanţe, un proiect de lege care să fie aplicat în România.

Dacă ne uităm pe evoluţia pe care PSD-ul şi premierul României o susţine, de creştere a salariului minim pe economie şi în 2015, şi în 2016, vom vedea că în 2016, mai mult de jumătate din forţa de muncă din România va ajunge la salariul minim pe economie. Pentru că astăzi avem în România peste jumătate dintre angajaţi, aproximativ trei milioane, care au salariul pe cartea de muncă sub 1.000 de lei", a declarat senatorul PSD Liviu Pop, preşedintele Comisiei de Muncă din Senat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.