Ce taxe şi impozite trebuie plătite până pe 25 septembrie

Publicat in Administratie 03 Septembrie 2014 1579 ori
Google+ WhatsApp
 Ce taxe şi impozite trebuie plătite până pe 25 septembrie
Ce taxe şi impozite trebuie plătite până pe 25 septembrie

 

Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendare sau a veniturilor pentru care plata anticipată se efectuează prin reţinere la sursă sau pentru care impozitul este final, sunt obligate să efectueze plăţile anticipate de impozit pentru trimestrul trei 2014 până pe 25 septembrie, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care face referire la calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii septembrie.

 

 

 

Tot până pe 25 septembrie sunt obligate să achite contribuţiile sociale aferente trimestrului trei din 2014 persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (cu excepţia veniturilor din arendare sau veniturilor pentru care plata se efectuează prin reţinere la sursă).

 

În plus, până la aceeaşi dată, companiile sunt obligate să plătească cea de-a doua rată (50%) din impozitul pe construcţii datorat în 2014, care a fost declarat integral prin declaraţia 100 până în 25 mai 2014 (termen în care s-a plătit şi prima rată).

 

Potrivit ANAF, 30 septembrie 2014 este termen scadent (anual) pentru depunerea formularului 318 'Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, pentru rambursarea TVA achitată pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii în alt stat membru în anul 2013'.

 

Până în ultima zi a lunii, trebuie depus şi formularul 313 'Cerere de rambursare pentru persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA în România, stabilite în afara comunităţii', pentru rambursarea taxei facturată de alte persoane impozabile şi achitată pentru bunurile mobile livrate sau serviciile prestate în beneficiul solicitanţilor în România, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în România, pe o perioadă de minimum trei luni sau maximum un an calendaristic sau pe o perioadă mai mică de trei luni rămasă din anul calendaristic precedent, se precizează în comunicatul ANAF.

 

Celelalte obligaţii declarative şi de plată se repetă lunar sau trimestrial, după caz.

 

'Reamintim contribuabililor că art. 119 din Codul de procedură fiscală reglementează faptul că, pentru neachitarea la termenul de scadenţă a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere. Nivelul dobânzii este de 0,03% pentru fiecare zi de întârziere, iar cel al penalităţii de întârziere este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere', se precizează în comunicatul ANAF.

 

În plus, instituţia atrage atenţia că nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor fiscale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.