A.D.I Prahova a actualizat Master Planul pentru apa/apa uzata in Judetul Prahova

Publicat in Administratie 27 August 2014 2423 ori
Google+ WhatsApp
A.D.I Prahova a actualizat Master Planul pentru apa/apa uzata in Judetul Prahova
A.D.I Prahova a actualizat Master Planul pentru apa/apa uzata in Judetul Prahova

Master Planul actualizat stabileste strategia de dezvoltare in domeniul apei potabile si a colectarii si epurarii apelor uzate pentru perioada 2014-2020, in Judetul Prahova.

 

 

           

Obiectivele urmarite sunt:

 

            1) Asigurarea unei strategii investitionale integrate;

            2) Conformarea cu directivele UE asumate de tara noastra;

            3) Gestionarea eficienta si protejarea surselor de apa;

            4) Stabilirea principiilor si parametrilor pentru noile proiecte.

 

Se urmareste realizarea de proiecte in domeniul infrastructurii apa-canalizare care sa grupeze mai multe comunitati cu populatie intre 2000-10000 locuitori permitand accesarea fondurilor europene de coeziune, structura finantarii fiind: 85%-Comisia Europeana, 13% - Guvern, 2% comunitatea locala.

 

Elaborarea proiectelor regionale in sistem integrat asigura un efort bugetar minim la nivelul comunitatilor locale, costurile unitare vor fi mai mici iar implementarea investiilor cuprinzand finantarea, proiectarea, atribuirea contractelor de lucrari, executia si receptia vor fi gestionate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara si Operatorul Regional cu concursul autoritatilor locale, beneficiarii finali ai obiectivelor realizate.

 

Acordul intre Comunitatea Europeana si Romania la capitolul privind accesarea fondurilor de coeziune si gestionarea in sistem integrat a investitiilor pentru apa/ apa uzata prevede doua conditii insitutionale:

 

  1. Apartenenta la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ,,Parteneriatul pentru managementul apei Prahova”. In prezent Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara are 55 de membri: 12 orase si 42 de comune din judet, plus Consiliul Judetean.
  2. Delegarea serviciului de distributie apa – apa uzata catre Operatorul Regional S.C. HIDRO PRAHOVA S.A, societate cu capital integral de stat.

 

Acest Master Plan, urmarind conformarea cu Directivele Comisiei Europene pentru apa potabila si epurarea apelor uzate, face o planificare privind revizuirea situatiei existente, estimarea cererii viitoare de servicii, consecintele de mediu, conditiile socio-economice si formularea unui plan de actiune pentru implementarea programelor.

 

Prima faza a Master Planului 2007-2014 este in curs de realizare in judetul nostru cu finalizare in trimestrul IV 2015. Faza a doua 2014-2020 este pregatita a fi implementata de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara in cadrul compartimentului tehnico-economic si de Operatorul Regional in cadrul Unitatii de Implementare a Proiectului (UIP).

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.