Au fost deschise ofertele pentru realizarea pasajului de lângă Gara de Vest

Publicat in Administratie 26 August 2014 3386 ori
Google+ WhatsApp
Au fost deschise ofertele pentru realizarea pasajului de lângă Gara de Vest
Au fost deschise ofertele pentru realizarea pasajului de lângă Gara de Vest

Primăria Ploieşti a deschis ofertele pentru realizarea, cu fonduri europene, a pasajului de la Gara de Vest, al cărui rol va fi acela de a fluidiza traficul în zona de vest a oraşului. Proiectul are o valoare estimată la aproape 91 de milioane de lei, informeaza ziarul Republicanul.

 

 

Un pasaj suprateran va fi construit peste linia de cale ferată de la Gara de Vest, proiectul fiind finanţat din fonduri europene. Licitaţia pentru acest proiect a fost lansată, săptămâna trecută, de Primăria Ploieşti, deschiderea ofertelor fiind programată să aibă loc la data de 2 aprilie, la sediul autorităţii contractante.

 

Contractul de finanţare pentru proiectul "Accesibilitate şi fluidizare trafic către zona industrială Ploieşti Vest şi platforma industrială Brazi" a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut, acesta fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

 

Durata de implementare a proiectului este de 20 de luni, iar operaţiunea presupune realizarea a patru drumuri de acces în suprafaţă totală de aproape 7.500 de metri pătraţi, extinderea unei străzi de la două la patru benzi, construirea unui pasaj, a unui pod şi a unui sens giratoriu, realizarea unor piste pentru biciclete şi a unor trotuare, dar şi a unui sistem de canalizare pluvială. Potrivit obiectivelor stabilite prin proiect, la finalizarea acestuia se va reduce timpul de călătorie înspre şi dinspre Ploieşti, viitorul pasaj asigurând legătura municipiului cu DN 1, cu A3, cu localitatea Târgşoru Vechi, zona industrială Ploieşti Vest şi cu platforma industrială Brazi.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.