Mircea Cosma a dezvelit bustul lui Constantin Stere in Republica Moldova GALERIE FOTO

Publicat in Administratie 25 August 2014 Actualizat: 25 August 2014 2495 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma a dezvelit bustul lui Constantin Stere in Republica Moldova GALERIE FOTO

La data de 23 august, o delegatie a Consiliului Judetean Prahova, condusa de Mircea Cosma, a participat la dezvelirea bustului marelui patriot basarabean Constantin Stere. Statuia a fost amplasata in satul Javgur din Raionul Cimislia.

 

 

Realizarea sculpturii in bronz a operei a fost "adjudecata" de Fundatia "Constantin Stere" din Ploiesti, cea care are la activ numeroase astfel de donatii ale unor chipuri de oameni de cultura si domnitori romani pe teritoriul Moldovei dintre Prut si Nistru.

 

 

 La Javgur, limba romana e la ea acasa

 

O palma de pamant romanesc imbacsita de falsuri istorice de catre eliberatorii rusi, a caror misiune a fost, de-a lungul celor aproape 200 de ani de ocupatie, sa stearga din mintea romanilor limba, istoria si traditiile neamului nostru. Nu au reusit, insa. La Javgur, cel putin, limba romana e la ea acasa.

 

 Delegatia condusa de presedintele Mircea Cosma a fost alcatuita din Ion Petcu, primarul comunei Bertea, localitate infratita cu Javgur, Vasilica Diaconu, primarul comunei Magurele, prof. dr. Maria Voicu, presedintele Fundatiei "Constantin Stere", consilierii judeteni rares Enescu si Ovidiu Cord, alaturi de alti angajati ai acestei fundatii, precum si ai Societatii cultura-istorice "Mihai Viteazul".

 

Conforma asteptarilor, Mircea Cosma a captat atentia profesorilor si a copiilor stransi in curtea gimnaziului "Constantin Stere", in mijlocul careia domnea bustul marelui patriot basarabean, predandu-le acestora o lectie de adevarata istoriea romanilor.", a declarat Gheorghe Vacarciuc, primarul din Javgur.

 

La finalul manifestarii, Mircea Cosma a acordat mai multe Diplome de Excelenta unor personalitati locale , "in semn de apreciere pentru efortul sustinut in scopul promovarii literaturii, limbii si culturii romane.".

 

De asemenea, tot din partea Prahovei, s-a donat gimnaziului un numar important de manuale scolare si carti de literatura, inclusiv pe format electronic. La randul lor, elevii au oferit oaspetilor un splendid program artistic, incheiat cu traditionala Hora a Unirii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.