Primarul Iulian Badescu propune reducerea tarifelor abonamentelor TCE!

Publicat in Administratie 23 Iunie 2014 1226 ori
Google+ WhatsApp
Primarul Iulian Badescu propune reducerea tarifelor abonamentelor TCE!
Primarul Iulian Badescu propune reducerea tarifelor abonamentelor TCE!

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, propune legislativului local reducerea tarifelor la abonamentele folosite pentru transportul în comun din oraş, un proiect de hotărâre întocmit în acest sens urmând a fi supus aprobării aleşilor în şedinţa Consiliului Local care va avea loc joi.

 

 


Pe masa consilierilor municipali se va afla, în şedinţa ordinară a Consiliului Local (CL) Ploieşti programată să aibă loc joi, un proiect de hotărâre care vizează ajutarea tarifelor de călătorie la transportul public de persoane prin curse regulate în municipiul reşedinţă de judeţ. Practic, primarul Iulian Bădescu propune reducerea tarifelor la unele abonamente.
Conform raportului de specialitate ataşat proiectului de hotărâre, la ajutarea tarifului/călătorie s-au avut în vedere mai multe argumente, între care efectele aplicării hotărârii privind asigurarea gratuităţii la transportul public în comun pentru cetăţenii municipiului Ploieşti cu pensii/ drepturi băneşti/ venituri de până la 3.000 de lei/lună.

 


”Începând cu luna aprilie 2014, ca urmare a efectelor aplicării Hotărârii Consiliului Local al municipiului Ploieşti nr.79/2014, dar şi a tarifului unic pe bază de abonament, a crescut considerabil numărul de călători, respectiv de la cca. 6.500 mii căl./ lună la cca. 27.000 mii căl./lună. Astfel tariful mediu/ căl. de la 1,141 lei a scăzut la 0,266 lei, având ca rezultat diminuarea tarifului mediu/călătorie. Din totalul de călători înregistrat în prezent, 98% circulă pe bază de abonament/autorizaţie, iar influenţele de reducere din tariful mediu/ căl., practic se reflectă în valoarea abonamentului”, se arată în raportul citat.

 


Astfel, conform proiectului de hotărâre, vor fi reduse tarifele la abonamentul lunar pe toate traseele, la abonamentele pentru studenţi şi elevi şi la cele săptămânale.
Aşadar, un abonament lunar pe toate traseele care acum costă 65 de lei ar urma să fie cu 17 lei mai ieftin (48 lei), în timp ce preţul unui abonament săptămânal pe toate traseele va scădea de la 20 de lei, la 12 lei. O reducere semnificativă va fi practicată şi la abonamentele pentru studenţi şi elevi. Astfel, un abonament lunar pe toate traseele pentru această categorie de cetăţeni va fi mai ieftin cu 8,5 lei, de la 32,5 lei la 24 de lei, cele săptămânale pe toate traseele vor costa 6 lei, deci cu patru lei mai puţin, iar cele bilunare- 12 lei în loc de 20 de lei.

 


Tarifele pentru legitimaţia de o zi, pentru biletele de călătorie şi pentru abonamentele destinate agenţilor economici vor fi menţinute la şapte lei, respectiv doi lei şi 200 de lei.

 

sursa: www.republicanul.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.