CJ Prahova se coboara la mintea "odihnita" a cautatorilor de... nod in papura!

Publicat in Administratie 16 Mai 2014 Actualizat: 16 Mai 2014 2202 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova se coboara la mintea "odihnita" a cautatorilor de... nod in papura!
CJ Prahova se coboara la mintea "odihnita" a cautatorilor de... nod in papura!

Cel mai complicat e cu ziarele care si-au pus tunurile pe un anume om politic si pentru care scopul scuza orice mijloace, indiferent de consistenta eticii. Daca degetul aratator al conducerii se indrepta in directia X, ziaristul isi transpira toate eforturile in conformitate cu target-ul stabilit, ca doar somajul e mult mai nasol. Si uite asa, incep sa rasara anchete "veritabile", din piatra seaca.

 

 

 

Fiind una dintre cele mai vocale institutii publice, care a facut tot ce i-a stat in putere, prin reprezentantii ei, pentru a lamuri pe toata lumea, in toate privintele, Consiliul Judetean Prahova nu s-a suparat nici in ultimul astfel de caz, cand ziarele au cam incurcat borcanele, intentionat, si le-au schimbat capacele astfel incat sa iasa ceva bun de aratat lu' sefu. Asadar, reprezentantii CJ Prahova au fost de acord sa raspunda unei fabule, intr-un mod oficial, pentru a elimina riscul de imprastiere a unor informatii false, ca ciuma bubonica.

 

Daca sunteti curiosi sa aflati cum se face un articol din nimic sau bazat pe jumatati de informatii, dati click AICI

 

Ce raspunde Consiliul Judetean Prahova:

 

 

"În urma articolului aparut în ziarul Telegrama din data de 16 mai 2014, referitor la transportul județean de persoane, Consiliul Judeţean Prahova face următoarele precizări:

 

Consiliul Județean Prahova prin Serviciul Transport nu poate face discriminare între operatorii de transport care trec prin orașul Plopeni. Caietele de sarcini ale traseelor menționate în articol, care fac legatura între localitățile limitrofe Plopeniului, sunt nemodificate din 2008.

 

Conform art. 36 din Legea 215/2001 -,,Consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale.

 

În Legea 92/2007 –la art 17 ,Consiliul Județean are ca atribuție ….’’stabilirea traseelor principale și secundare, a programelor de transport privind transportul public de persoane prin curse regulate...’’

 

În realizarea competențelor care i-au fost atribuite, Consiliul Județean, după stabilirea traseelor principale județene, în caietul de sarcini aferent fiecărui traseu, a nominalizat stațiile publice din cadrul fiecărei localități tranzitate de acesta, în concordanță cu principiul respectării drepturilor și intereselor utilizatorilor, asa cum este prevazut în art. 1 alin. 4 și art. 17 lit b) din Legea 92/2007.

 

Consiliile locale au ca atribuție să stabilească amplasamentul stațiilor publice în condiții de siguranță rutieră precum și amenajarea acestora.

 

Referitor la adresa 1124/24.02.2014 menționată în articol , aceasta a fost transmisă către toate autoritățile locale din județ pentru a se cunoaște amplasamentul stațiilor în vederea întocmirii pentru fiecare traseu a unei hărți detaliate (operaţiune care este în lucru în acest moment).

 

În ceea ce privește Hotărârea Consiliului Local Plopeni nr. 16/2014, potrivit Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, consiliile locale nu au competență de a stabili sau modifica traseele județene.

 

Aceasta se poate face prin Hotărâre a Consiliului Județean, după analiza și la propunerea serviciului de specialitate din cadrul Consiliului județean, în funcție de necesitățile de deplasare ale populației, și cu respectarea principiului prevăzut de art. 1 din Legea 92/2007 privind garantarea accesului egal şi nediscriminatoriu al operatorilor de transport la transportul judeţean de persoane.

 

Traseele județene trebuie tratate în mod egal, astfel încât să se garanteze respectarea drepturilor și intereselor utilizatorilor serviciului de transport public local.      

 

Consiliul Judeţean a propus ca traseele judeţeane care intră în localitatea Plopeni să foloseasca drumul județean, fără parcurgerea cartierelor orașului Plopeni, propunere la care nu s-a primit un răspuns concret.

 

Consiliul Județean atrage atenția că transportul județean nu poate fi confundat cu transportul local, care deserveste numai o unitate administrativ- teritorială.

 

Localitatea Plopeni neavând organizat transport public local nu poate să emită o hotarâre în care să stabilească traseele secundare (în interiorul orașului) pentru traseele județene, consiliul local având competenţă numai pentru stabilirea amplasamentului stațiilor publice.  

 

În cazul în care ar exista organizat transport local de persoane, consiliul local poate să stabilescă cadrul legal de efectuare a acestuia respectiv: organizarea atribuirii, programul de circulație, traseele și stațiile publice.

 

În ceea ce privește aprobarea tarifelor care s-a facut în data de 24 aprilie 2014, trebuie specificat că în conformitate cu prevederile Ordinului A.N.R.S.C. 272/2007 privind stabilirea, ajustarea și modificarea tarifelor - operatorii de transport persoane prin curse regulate judeţene, nu prestează un serviciu subvenționat, ei utilizând tarife stabilite pe criterii comerciale (cerere și ofertă) având posibilitatea conform legii, la ajustarea acestora cu indicele de creştere a prețurilor de consum. Menționăm că ultima ajustare a tarifelor s-a făcut în anul 2011."

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.