Cel mai modern centru de terapie pentru persoanele cu handicap, deschis la Urlati. Investitia a costat peste 1 milion de euro

Publicat in Administratie 15 Mai 2014 1629 ori
Google+ WhatsApp
Cel mai modern centru de terapie pentru persoanele cu handicap, deschis la Urlati. Investitia a costat peste 1 milion de euro

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a depus, în calitate de solicitant, cererea de finanțare la proiectul “Restructurarea Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi”, în cadrul programului de finanțare al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 

 

 

Contractul de finanțare, în valoare de 1.1 milioane de euro, a fost semnat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale la data de 24.02.2012, termenul de finalizare al proiectului fiind luna iunie 2014, lucrările la această dată fiind finalizate în proporţie de 95%.

 

După finalizarea contractului de finanțare se estimează că timp de o lună vor mai fi desfășurate activități de amenajare și organizare (branșamente la rețelele de utilități etc.).  

 

Obiectivul general al proiectului are ca scop îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale persoanelor instituţionalizate în cadrul C.I.T.O.P.A.H. Urlaţi, prin creşterea nivelului de îngrijire şi asistenţă oferite acestora, crearea unor condiţii de viaţă şi de îngrijire de specialitate, adecvate şi adaptate necesităţilor specifice ale acestor persoane.

 

Centrul rezidenţial va avea o capacitate de 50 de locuri, iar pentru funcţionarea acestiua va fi aprobată o schema de personal care va cuprinde 34 de posturi, din care două de conducere.

 

Beneficiarii noului centru vor fi identificați prin reevaluarea persoanelor cu handicap ocrotite în prezent în cadrul C.I.T.O.P.A.H. Urlați și selectarea a 50 de persoane cu abilitățile cele mai scăzute pentru o viață independentă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.