Consiliul Judetean si Prefectura Prahova solicita fonduri de la Guvern pentru localitatile afectate de alunecarile de teren

Publicat in Administratie 07 Mai 2014 1404 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Judetean si Prefectura Prahova solicita fonduri de la Guvern pentru localitatile afectate de alunecarile de teren
Consiliul Judetean si Prefectura Prahova solicita fonduri de la Guvern pentru localitatile afectate de alunecarile de teren

În perioada 18 aprilie - 30 aprilie 2014, teritoriul judeţului Prahova a fost traversat de o succesiune de fronturi atmosferice care au determinat căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie.

 

 

 

Fenomenele hidrometeorologice au condus la creşteri de debite pe cursurile de apă, cu depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile Teleajen, Cricovul Sărat, Prahova şi Doftana. De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor abundente în mai multe zone ale judeţului Prahova au fost înregistrate alunecări de teren ce pun în pericol construcţiile din zonă.

 

Au fost afectate drumuri judeţene, drumuri comunale, poduri, podeţe, traversări pietonale, apărări de mal, case, anexe gospodăreşti, etc. Totodată, în mai multe localităţi s-au înregistrat alunecări de teren care au pus în pericol mai multe gospodării. În total au fost afectate 27 de localităţi din judeţ.

 

La nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost luate măsuri în vederea diminuării efectelor negative datorate calamităţilor naturale.

 

Unităţiile administrativ teritoriale se confruntă cu o lipsă acută de fonduri din cauza resurselor insuficiente ale bugetelor locale, ceea ce împiedică alocarea unor sume de bani în vederea finanţării cheltuielilor de refacere a infrastructurii afectate de calamităţiile naturale.

 

În acest sens Consiliul Judeţean Prahova împreună cu Instituţia Prefectului Prahova a înaintat Guvernului un Proiect de Hotârâre privind alocarea sumei de 26479 mii lei din Fondul de Intervenţie, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în Judeţul Prahova, din care 9.805 mii pentru Consiliul Judeţean Prahova, iar 16674 mii lei pentru primăriile afectate de calamităţi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.