Prefectura Prahova, masuri pentru incluziunea persoanelor de etnie romă

Publicat in Administratie 26 Septembrie 2022 493 ori
Google+ WhatsApp
Prefectura Prahova, masuri pentru incluziunea persoanelor de etnie romă
Prefectura Prahova, masuri pentru incluziunea persoanelor de etnie romă

Astăzi, 26 septembrie 2022, a avut loc ședința Grupului de Lucru Mixt pentru implementarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome prahovene în cadrul căreia a fost adoptat Planul Județean de măsuri ce vine în sprijinul strategiei menționate.

Strategia prezintă modalitatea de continuare a eforturilor Guvernului României în vederea incluziunii populației aflată în situaţia de sărăcie şi excludere socială și care să răspundă provocărilor actuale.

În cadrul acesteia sunt evidențiate cinci obiective:

1.îmbunătățirea condițiilor de locuire și a infrastructurii în comunitățile vulnerabile cu romi;

2.asigurarea accesului cetățenilor români de etnie romă la educație inclusivă de calitate;

3.impulsionarea gradului de ocupare a romilor în concordanță cu cerințele pieții, astfel încât să se evite segmentarea competențelor și a oportunităților și să se permită evoluția profesională a acestora;

4.îmbunătățirea stării de sănătate a membrilor comunităților vulnerabile de romi;

5.susținerea cercetării, conservării și promovării patrimoniului cultural rom și al identității rome.

Acest plan a fost întocmit de către echipa Biroului Județean pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului coordonată de către subprefectul Alexandru Vane, prin fuzionarea Planurilor judeţene sectoriale de intervenţie, realizate de către instituțiile deconcentrate și descentralizate, fiecare pe segmentul de competență, cu Planurile de acţiune locală, realizate de fiecare primarie ce înregistrează un numar semnificativ de cetățeni români apartinând minorității rome, auto-declarați, recenzați oficial sau pe baza evidențelor orgnizațiilor reprezentantive ale romilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.