Garda de Mediu Prahova avertizeaza proprietarii de terenuri: Amenzi pentru cei care nu au intervenit in starpirea ambroziei

Publicat in Administratie 23 Septembrie 2022 660 ori
Google+ WhatsApp
Garda de Mediu Prahova avertizeaza proprietarii de terenuri: Amenzi pentru cei care nu au intervenit in starpirea ambroziei
Garda de Mediu Prahova avertizeaza proprietarii de terenuri: Amenzi pentru cei care nu au intervenit in starpirea ambroziei

Atenție ,sezonul buruienii Ambroziei nu s-a încheiat!

Garda de Mediu Prahova a desfășurat o amplă acțiune de controale, în perioada lunilor Iulie-Septembrie cu privire la combaterea buruienii Ambrozia, care s-a incheiat cu 4 sancțiuni aplicate conform Legi 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia(modificata si completata de Legea 129/2020). Acțiunea de control s-a desfășurat atât la administrații publice locale de pe raza județului Prahova cât și la operatori economici, ca urmare a sesizărilor primite în ceea ce privește disconfortul creat de această plantă.

La începutul lunii August, atrăgeam atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această plantă Ambrosia artemisiifolia , un soi de buruiană care înfloreste în August-Septembrie, polenul ei fiind responsabil de apariția unor probleme alergice. Vântul propagă polenul acestei plante pe distanțe mari, astfel încât sporii ajung în cele mai îndepărtate locuri, provocând agravarea simptomelor astmului bronșic și erupții pe piele în cazul persoanelor alergice, începând cu luna august și mergând până în octombrie și chiar noiembrie.

În urma verificărilor pe amplasament, comisarii gărzii de mediu au aplicat Avertismente, conform prevederilor legale, în situațiile aflate în cauză și au impus proprietarilor terenurilor afectate, măsuri ferme cu termene precise pe care aceștia și le-au asumat prin actul de control.

Revenim și atragem atenția tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri :

Potrivit art. 3 din Legea 62/ 2018 privind combaterea buruienii ambrozia:

Nerespectarea prevederilor obligațiilor, prezentate în legea specifică, de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole constituie contravenție și se sancționează cu avertisment.

Nesocotirea prevederilor legislației specifice, constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.