Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti va purta numele marelui chirurg Constantin Andreoiu

Publicat in Administratie 15 Septembrie 2022 Actualizat: 15 Septembrie 2022 807 ori
Google+ WhatsApp
Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti va purta numele marelui chirurg Constantin Andreoiu
Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti va purta numele marelui chirurg Constantin Andreoiu

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti va purta numele marelui chirurg Constantin Andreoiu.

Modificarea şi completarea denumirii celei mai mari şi importante unităţi medicale din Prahova, din „Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti" în "Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti 《Dr. Constantin Andreoiu》", vine la propunerea conducerii Consiliului Judeţean şi a întregii echipe de consilieri judeţeni, ca o recunoaștere a excepționalei valori profesionale şi umane a marelui chirurg.

La şedinţa extraordinară, din 14 septembrie, în care a fost votată această propunere, au fost prezenţi şi au luat cuvântul fiul reputatului doctor, Tudor Andreoiu, dar şi nume de rezonanţă ale medicinei prahovene, în special, şi româneşti, în general, discipoli ai dr. Constantin Andreoiu: dr. Mircea Oprea, dr. Nicu Grigore şi dr. Cristian Dumitru, dar şi managerul Spitalului Judeţean din Ploieşti, dr. Bogdan Nica.
Cu toţii au apreciat faptul că după, ani de dezbateri şi încercări, propunerea a fost concretizată. Prin acest demers, numele celui care a activat peste jumătate de secol pentru salvarea de vieţi omeneşti, având peste 100.000 de operaţii, va recăpăta, în cadrul comunităţii, notorietatea pe care o merită.

Doctorul Constantin Andreoiu, născut la 1 septembrie 1903, în orașul Pitești, a absolvit liceul la Slatina și Facultatea de Medicină a Universității București. A fost membru corespondent al Academiei de Științe din România, începând cu 3 iunie 1941. Din 1948, a ocupat postul de medic primar șef al secției de chirurgie de la Spitalul Unificat de Adulți nr. 2 (Schuller) și, ulterior, a avut un post similar la Spitalul Județean Prahova, până la 1 iulie 1977, când s-a pensionat.

S-a remarcat prin îndrăzneala cu care a abordat diversele patologii, succesele sale dărâmând uneori concepte bine înrădăcinate. A fost un medic vizionar şi un reformator al sistemului în care a profesat.

Pe lângă activitatea medicală, amintită mai sus, doctorul Andreoiu s-a impus şi în lumea ştiintifică, având peste 310 articole și comunicări de profil publicate în Revista de chirurgie și în Chirurgia. În 1964 i s-a conferit titlul de medic emerit și i s-a echivalat titlul de doctor în medicină obținut înainte de 1952. S-a stins din viaţă în 1982.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.