Continuă controalele ANAF la persoane fizice. Competența, extinsă la Direcțiile regionale ale Finanțelor

Publicat in Administratie 22 Iulie 2022 853 ori
Google+ WhatsApp
Continuă controalele ANAF la persoane fizice. Competența, extinsă la Direcțiile regionale ale Finanțelor
Continuă controalele ANAF la persoane fizice. Competența, extinsă la Direcțiile regionale ale Finanțelor

Controalele masive ale ANAF la persoane fizice continuă, un ordin în acest sens fiind publicat în Monitorul Oficial.

Prin acesta, se extinde competența de efectuare a verificării situației fiscale personale și la structurile de inspecție fiscală persoane fizice din cadrul unităților subordonate direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.

ANAF a făcut o analiză pe 20 de milioane de CNP-uri (nu sunt incluși copii) pe o perioadă de câțiva ani (2020 și 2021 nu sunt încă finalizate). Numărul CNP-urilor este mai mare decât populația datorită perioadei, iar potrivit președintelui ANAF Lucian Heiuș: Unii au ieșit, alții au intrat. E o analiză mai vastă .

Peste 500.000 de români sunt în vizorul ANAF pentru venituri nedeclarate. Cel mai bogat are patru milioane de euro nedovediți

Peste o jumătate de milion de români sunt în vizorul inspectorilor fiscali de la ANAF pentru că ar fi obținut venituri pe care nu le-au declarat și pentru care nu au plătit impozite în ultimii ani.

Cei mai bogați dintre ei, în jur de 200, sunt deja verificați. Este vorba despre oameni cu averi de milioane de euro pe care inspectorii le-au descoperit, prin cercetarea conturilor din bancă, a proprietăților și chiar a activității online.

ANAF a intensificat controalele în această lună, nu doar pentru persoanele fizice, ci și pentru marile companii.

Apartamente, case, terenuri, mașini de lux și chiar iahturi. Astfel de averi nedeclarate au găsit inspectorii ANAF la 215 persoane care sunt verificate în prima fază, acum în luna iulie.

Cel mai bogat dintre românii verificați are de oferit explicații pentru patru milioane de euro

Cel mai bogat român controlat are peste patru milioane de euro pentru care trebuie să dea socoteală, diferență între averea declarată și cea găsită de inspectori, după ce aceștia au verificat conturile în bănci și împrumuturile către propriile societăți. Cea mai mică sumă nedeclarată, în această etapă, este de 500.000 de euro.

Vor fi verificaţi toți cei care au o diferență de cel puțin 10% între ce au declarat și averea descoperită de ANAF, dacă suma depășește 50.000 de lei.

Lucian Heiuș, președinte ANAF: "Avem acces prin bazele de date ale ANAF şi parteneriate cu alte instituţii şi putem să identificăm astăzi, fără nicio problemă şi într-un timp foarte scurt, ce bunuri imobile şi mobile a achiziţionat o persoană,cu cât au crescut conturile în bănci şi cu cât şi-au creditat propriile societăţi sau cu cât au majorat capitalul social al acelor societăţi".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.