Ploieștiul are un nou spațiu modern de relaxare - Copacul fotovoltaic!

Publicat in Administratie 07 Iulie 2022 11797 ori
Google+ WhatsApp
Ploieștiul are un nou spațiu modern de relaxare - Copacul fotovoltaic!
Ploieștiul are un nou spațiu modern de relaxare - Copacul fotovoltaic!

Municipiul Ploiești are un nou spațiu modern de relaxare - Copacul fotovoltaic!

Proiectul, implementat de municipalitatea ploieșteană printr-o sponsorizare, este o premieră în orașul nostru, copacul fotovoltaic valorificând energia solară și aducând Centrului Civic o notă de inovare și un design smart, futurist și prietenos.

Arborele solar deține un sistem propriu de iluminat cu LED și permite persoanelor, care aleg să se relaxeze în zona sa, posibilitatea de a utiliza energia electrică fotovoltaică generată de către acesta pentru a își încărca gratis telefoanele mobile.

Copacul fotovoltaic este realizat dintr-un cadru metalic central și 6 ramuri, elemente metalice care sunt conectate cu baza copacului, unde sunt realizate 6 băncuțe și etajere aferente, divizate pe circumferința acestei structuri. În dreptul fiecărei bănci și etajere, care oferă suport pentru așezarea diverselor aparate electronice (smartphone), copacul fotovoltaic este prevăzut cu prize de încărcare speciale.

Pe ramurile arborelui fotovoltaic sunt amplasate 6 frunze cu dimensiuni de 3 m lungime și 1,8 m lățime, realizate din plăci PVC cu grosimea de 18 mm. Frunzele copacului sunt prevăzute cu surse de iluminat cu LED, care luminează prin fantele cu care sunt prevăzute acestea, astfel încât să creeze un ambient plăcut pe timpul nopții.

Sistemul de iluminat dispune de un senzor crepuscular, care aprinde sursele de lumină doar la apariția întunericului, astfel încât să se economisească energia electrică în perioada zilei. Toate componentele electrice sunt rezistente în mediul exterior, copacul fotovoltaic respectând cerințele tehnice de calitate existente.

Noua instalație este prevăzută la partea superioară cu un sistem de încărcare fotovoltaic de 200W și un acumulator cu gel de 100A. Panourile fotovoltaice sunt montate pe suporți speciali care permit orientarea acestora pentru o încărcare rapida și eficientă. Sistemul este calculat astfel încât sa confere o putere suficientă pentru a susține toți consumatorii.

Copacul fotovoltaic este amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor și își așteaptă vizitatorii!

Primăria Municipiului Ploiești susține astfel de concepte, favorabile mediului înconjurător, menite să implementeze, la nivel local, surse generatoare de energie verde, regenerabilă și nepoluantă.

În viitor, vor fi amplasați copaci fotovoltaici în mai multe zone din municipiului Ploiești, aceste spații moderne, destinate relaxării cetățenilor, aducând un plus de atractivitate esteticii urbane.

Continuăm proiectele pentru mediu și ploieșteni!

Comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.