Mihai Vasile (fondator al Teatrului Equinox) a devenit cetatean de onoare al Ploiestiului

Publicat in Administratie 25 Noiembrie 2021 686 ori
Google+ WhatsApp
Mihai Vasile (fondator al Teatrului Equinox) a devenit cetatean de onoare al Ploiestiului
Mihai Vasile (fondator al Teatrului Equinox) a devenit cetatean de onoare al Ploiestiului

Ploiestiul se bucura sa il aiba, incepand de astazi, cetatean de onoare pe profesorul de arta dramatica Mihai Vasile, fondatorul Teatrului Equinox si al Centrului Dramatic Mythos.

Inspiratia si pasiunea profesorului Mihai Vasile au sculptat mii de caractere de-a lungul zecilor de ani in care a tinut usile larg deschise tinerilor pasionati de dramaturgie.

Astazi, primarul Andrei Volosevici i-a inmanat profesorului Vasile diploma de onoare, postand ulterior, pe Facebook, urmatorul mesaj:

"Am acordat, astăzi, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, domnului Mihai Vasile, profesor de artă dramatică, regizor, actor, scenograf, artist plastic și fotograf de artă.

Evenimentul s-a desfășurat în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară.
Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești i-a fost decernat domnului Mihai Vasile în semn de prețuire pentru inițiativele sale în municipiul nostru, pline de pasiune, har și dragoste pentru cultură.

Profesorul Mihai Vasile este fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos, locul de unde destinele artistice ale multora dintre cei care au îmbrățișat această profesie și-au tras seva. A pictat și a surprins, pe filme fotografice, crâmpeie de viață, de suflet, de simțire.

A organizat zeci și zeci de expoziții, în țară și străinătate, bucurându-se și împărtășind bucurie cu cei care au venit să îi admire creația.

Dar, mai presus de toate, l-a iubit pe Nichita. Și, din dragoste pentru Nichita, a inițiat, alături de un grup de tineri intelectuali – Constantin Hârlav, Ioan Dan Nicolescu și Florin Dochia, un Festival al artelor – Nichita la Echinocțiu, festival care, grație tenacității sale, dăinuie și astăzi.

A obţinut numeroase premii şi distincţii pentru unele dintre spectacolele, filmele sau acţiunile sale artistice. Între anii 2000 şi 2006 a fost redactorul-şef al publicaţiilor Atelier 21, Orpheus, iar, între anii 2012-2014, redactorul-şef al revistei Labirint.", a scris edilul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.