Fosta groapă de gunoi a Ploieştiului devine cea mai tânără pădure din oraş

Publicat in Administratie 23 Noiembrie 2021 Actualizat: 23 Noiembrie 2021 682 ori
Google+ WhatsApp
Fosta groapă de gunoi a Ploieştiului devine cea mai tânără pădure din oraş
Fosta groapă de gunoi a Ploieştiului devine cea mai tânără pădure din oraş

Fosta groapă de gunoi a Ploieştiului devine cea mai tânără pădure din oraş. Început acum 8 ani, un amplu proiect de împădurire va transforma fosta groapă de gunoi a orașului într-o adevărată pădure. O gură de oxigen atât de necesară municipiului. La ultima plantare, alți 5000 de puieți au fost sădiți pe cele 9 hetctare ce se vor transforma în pădure.

Zeci de voluntari s-au întors în zona Centurii de Est a Ploieştiului pentru a completa cu puieţi de pomi pădurea care s-a format deja pe fosta groapă de gunoi a Ploieştiului. Proiectul Clubului Rotary Ploieşti în parteneriat cu o rafinărie din zonă, a început în 2013 prin plantarea a câte 5.000 de puieţi pe an. Dacă la început s-au făcut plantări doar pe 5 hectare de teren, treptat suprafaţa s-a mai extins cu încă 4 hectare de teren. În ultimii doi ani, pe ultimele hectare de teren s-au făcut completări pentru ca pădurea să fie cât mai rezistentă.

Iniţiatorii proiectului încearcă de mai mulţi ani să schimbe încadrarea juridică a terenului. Dacă va fi transformt din teren arabil în pădure, această zonă va putea fi protejată prin lege.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.