Ploiesti: Peste 200 de scrumiere vor fi amplasate in municipiu, printr-un parteneriat al Primariei cu British American Tobacco

Publicat in Administratie 19 Noiembrie 2021 1039 ori
Google+ WhatsApp
Ploiesti: Peste 200 de scrumiere vor fi amplasate in municipiu, printr-un parteneriat al Primariei cu British American Tobacco
Ploiesti: Peste 200 de scrumiere vor fi amplasate in municipiu, printr-un parteneriat al Primariei cu British American Tobacco

Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu compania British American Tobacco, derulează programul „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT", prin intermediul căruia 200 de scrumiere montate pe stâlpi și alte 12 scrumiere stradale vor fi amplasate în orașul nostru.
Municipiul Ploiești este al patrulea oraș din țară care beneficiază de aceste dispozitive de colectare a mucurilor de țigară, ce vor fi amplasate în parcuri, Centrul Civic, Bulevardul Independenței și alte zone publice din oraș.
Astfel, începând de luna aceasta, fumătorii din municipiul Ploiești vor avea la dispoziție peste 200 de scrumiere amplasate pe domeniul public, special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară.
Campania „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT", derulată de British American Tobacco în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești și Green Academy, are ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare a impactului alegerilor individuale asupra mediului și a comunității și a faptului că simple gesturi, precum aruncarea chiștocului la scrumieră în loc de stradă, pot contribui semnificativ la protejarea mediului.
Ploiești este cel de-al patrulea oraș care se alătură campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT, după București - Sectorul 3, Iași și Constanța.
De la debutul campaniei, peste 2 tone de chiștoace au fost colectate selectiv în scrumierele stradale amplasate în celelalte trei orașe partenere. Mucurile de țigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic și transportate la stația de sortare de unde sunt transmise, împreună cu alte deșeuri valorificabile energetic, către fabrici de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică. Datorită compoziției, mucurile de țigară ard în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosferă a oricăror gaze nocive.
Modelul de scrumieră stradală, ce va fi amplasat în municipiul Ploiești, a fost creat de un artist român și votat între primele trei cele mai bune proiecte ale concursului național de design organizat în acest an de revista de arhitectură igloo. Conceptul designului sugerează ideea unui stup, în care gesturile individuale se reunesc pentru binele comun.
"Mă bucur că municipiul Ploiești este al patrulea oraș din România care se alătură campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT. Așa cum ați observat în ultimul an, Primăria municipiului Ploiești este dornică să se implice în proiectele cu impact pozitiv asupra mediului, asupra vieții ploieștenilor și este deschisă colaborării cu mediul de afaceri, ONG-uri și societatea civilă. ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT este un proiect important pentru ploieșteni deoarece, prin intermediul acestei campanii, se creează infrastructura necesară colectării și valorificării energetice a mucurilor de țigări, cu zero impact asupra mediului.
Astfel, în cadrul acestui proiect, în municipiul Ploiești se vor monta 212 scrumiere în centrul pietonal, în parcuri, pe Bulevard și în alte locuri unde se fumează, de obicei, pe stradă. Speranța mea este să vedem cât mai puține mucuri de țigară pe stradă", a declarat, în contextul acestei campanii, viceprimarul municipiului Ploiești, doamna Magdalena Trofin.
Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice pentru Aria Europa centrală și de sud din cadrul BAT, a declarat: „La doi ani de la debutul proiectului ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT, ne bucurăm că astăzi campania noastră ajunge în Ploiești, orașul în care își are sediul fabrica noastră din România, a doua cea mai mare din Europa și între primele cinci la nivel global. La BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii noștri, dar și pentru societatea în care trăim. Ne dorim ca prin această campanie tot mai mulți oameni să înțeleagă responsabilitatea alegerilor individuale și să se alăture demersului nostru de protejare a mediului și a comunității".
Ionuț Varga, Director Executiv Green Academy: "Green Academy a început din dorința de a susține proiectele care schimbă comunități și mentalități, proiecte care pot fi scalate și implementate cu ușurință la nivel național. Colaborăm cu succes cu BAT deja de peste doi ani, iar faptul că astăzi continuăm demersul de a dota și înfrumuseța zonele stradale cu scrumiere inovatoare ne bucură și ne motivează să ducem această inițiativă și în alte regiuni din țară. La fel ca restul acțiunilor noastre, proiectul promovează colectarea separată și aduce orașul mai aproape de standardele unei urbe organizate si cu preocupare pentru mediu. Rămânem un partener implicat și angajat pe termen lung atunci când vine vorba de servicii publice de calitate în armonie cu o conduită ecologică și un stil de viață conștient de mediu".
Comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.