Ploiesti: 3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Independentei

Publicat in Administratie 18 Octombrie 2021 1062 ori
Google+ WhatsApp
Ploiesti: 3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Independentei
Ploiesti: 3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Independentei

Primăria Ploieşti vrea să ia bani de la Ministerul Dezvoltării pentru a moderniza Bulevardul Independenței. Proiectul e estimat la 15,1 milioane de lei, echivalentul a puţin peste 3 milioane de euro.

Planul autorităţilor este de a include acest proiect pe lista celor finanţate de Ministerul Dezvoltării prin recent lansatul Program Naţional de Investiţii „Anghel Saligny". Din aceeaşi sursă, Primăria vrea să obţină finanţare şi pentru refacerea celor două pasaje pietonale din Bariera Bucureşti. În cazul Bulevardului Independenţei, proiectul vizează modernizarea întregului tronson, începând de la sensul giratoriu din faţa Gării de Sud şi până la intersecţia cu strada Gheorghe Lazăr, în zona cunoscută de mulţi pentru prezenţa sediilor partidelor politice.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 15.111.476 de lei cu tot cu TVA.

Cererea de finanţare a fost aprobată vineri de Consiliul Local Ploieşti. Într-o conferinţă de presă organizată după încheierea şedinţei, primarul Andrei Volosevici s-a arătat încrezător că proiectul va primi finanţarea solicitată, arătând că termenul de depunere a cererilor în cadrul Programului „Anghel Saligny" este pe 8 noiembrie şi că selecţia se va face pe principiul „primul venit, primul servit".

„Până pe data de 8 noiembrie se depun proiectele, noi deja de luni o să le depunem, după ce au fost actualizate, ca să încercăm să ne înscriem cât mai repede şi să obţinem finanţarea. La un moment dat a fost o discuţie în comisia de buget despre TVA, s-a lămurit, se plăteşte şi TVA-ul, ne încadrăm, acestea sunt proiectele noastre pentru «Anghel Saligny»", a declarat Andrei Volosevici în conferinţa organizată vineri la sediul Primăriei Ploieşti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.