Primaria Ploiesti primeste finantare pentru studiile tehnice a doua proiecte importante de dezvoltare locala. Despre ce e vorba

Publicat in Administratie 04 Octombrie 2021 538 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti primeste finantare pentru studiile tehnice a doua proiecte importante de dezvoltare locala. Despre ce e vorba
Primaria Ploiesti primeste finantare pentru studiile tehnice a doua proiecte importante de dezvoltare locala. Despre ce e vorba

Primăria Municipiului Ploiești va primi finanțare pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru două proiecte de investiții importante, ce urmează să fie depuse la finanțare, în perioada de programare 2021-2027.

Astfel, pe domeniul regenerare urbană, municipalitatea ploieșteană va depune spre finanțare proiectul “Pietonizare și trafic controlat în zona centrală, inclusiv amenajare piste pentru biciclete pe traseele prioritare din planul de mobilitate, puncte bike-sharing, amenajare zone verzi, zone odihnă, zonă spectacole, zonă comerț pentru evenimente, iluminat ornamental, wi-fi, inclusiv dotări și echipamente” – valoarea totală eligibilă alocată este de 5.129.399,46 lei.

Totodată, pe domeniul mobilitate urbană, se va depune pentru finanțare proiectul „Îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate prin completarea legăturilor inelare între zonele Sud și Est”- valoarea totală eligibilă alocată este de 1.940.571,63 lei.

Astfel, fondurile alocate Municipiului Ploiești, în vederea realizării documentațiilor tehnico-economice pentru cele două proiecte de investiții menționate, au valoarea totală eligibilă de 7.069.971, 09 lei.

 

Precizăm în acest context că, în data de 22.09.2021, a fost semnat Contractul de finanțare nr. 1.1.153, între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru POAT si Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (lider de parteneriat).

Obiectul acestui Contract de Finanțare îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică, pentru implementarea Proiectului, cod SMIS 143370, intitulat:

„Sprijin la nivelul regiunii Sud Muntenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură - 5D2”, Axa prioritară - Întărirea capacitații beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte finanțate din FESI și diseminarea informațiilor privind aceste fonduri.

Scopul proiectului este acela de a elabora documentația tehnico-economică necesară proiectelor de investiții în domeniile mai sus menționate.

La nivelul regiunii Sud Muntenia au fost selectate pentru finanțarea elaborării documentațiilor un număr de 33 fișe de proiect, din care 17 fișe sunt cuprinse în actuala Cerere de finanțare, acestea fiind depuse de 10 autorități publice.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 32.641.231, 14 lei;

Valoarea totală eligibilă este de 28.559.100, 34 lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.