Sens giratoriu nou pe DN1, la intersectia cu Paulesti - locul in care se produc accidente grave

Publicat in Administratie 29 Septembrie 2021 3308 ori
Google+ WhatsApp
Sens giratoriu nou pe DN1, la intersectia cu Paulesti - locul in care se produc accidente grave
Sens giratoriu nou pe DN1, la intersectia cu Paulesti - locul in care se produc accidente grave

Reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă că sunt "pe ultima sută de metri" cu pregătirea documentaţiei pentru amenajarea unui sens giratoriu pe DN1, în dreptul comunei Păuleşti, în una dintre intersecţiile problematice din Prahova.
Autorităţile judeţene aşteaptă un ultim aviz de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind de aşteptat ca indicatorii tehnico-economici să intre la aprobare în luna octombrie, iar ulterior să fie lansată licitaţia pentru execuţie, a anunţat astăzi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol. Noul sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia dintre DN1 şi Drumul Judeţean 155, cel care merge, prin pădure, către Păuleşti. Este o zonă în care se produc adesea accidente, din cauza faptului că accesul în drumul naţional, pentru şoferii care vin de pe cel judeţean, se face cu dificultate, mai ales pentru virajul la stânga, pe fondul volumului de trafic de pe DN1 şi al vitezei cu care se circulă pe acel tronson.

"Având în vedere solicitările din partea prahovenilor şi faptul că zona este un punct negru, fiind cunoscută pentru accidentele rutiere frecvente, Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte un proiect de amenajare a unui sens giratoriu. Suntem pe ultima sută de metri, mai avem de luat un aviz de la CNAIR şi apoi intrăm în şedinţă de Consiliu cu indicatorii tehnico-economici", a declarat vicepreşedintele Cristian Apostol.

Un alt argument al autorităţilor pentru amenajarea acestui sens giratoriu ţine de dezvoltare zonei, în condiţiile în care în apropierea intersecţiei, pe partea stângă a DN1, a fost construit un complex de evenimente şi sunt anunţate planuri ample de dezvoltare rezidenţială.

Sursa Www.telegrama.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.