Noul sediu al Judecătoriei Ploiești are un spațiu amenajat pentru audierea minorilor

Publicat in Administratie 24 Septembrie 2021 904 ori
Google+ WhatsApp
Noul sediu al Judecătoriei Ploiești are un spațiu amenajat pentru audierea minorilor
Noul sediu al Judecătoriei Ploiești are un spațiu amenajat pentru audierea minorilor

Jucării, mobilier modern și multă, multă culoare! Toate acestea se regăsesc, în mod surprinzător, în incinta Judecătoriei Ploiești. În sediul instanței a fost amenajat un spațiu care va fi utilizat special pentru ascultarea minorilor implicați în procese.
Magistrații au denumit-o "Camera Culorilor" pentru că este „o oază de culoare în cenușiul specific instanțelor de judecată". Spațiul dedicat audierii copiilor este funcțional de astăzi.

"Începând cu data de 24 septembrie 2021, Judecătoria Ploiești va beneficia de o cameră dedicată ascultării minorilor, denumită sugestiv #cameraculorilor.

Copiii care participă în procedurile judiciare se află deja într-o situație neplăcută, resimțind fie repercusiunile destrămării familiei, fie efectele abuzurilor la care au fost supuși. În aceste condiții, contactul cu autoritățile judiciare reprezintă un factor traumatizant suplimentar, amplificat de mediul formal în care se desfășoară în mod normal ascultarea minorilor.

Proiectul, realizat cu sprijinul Rotary Ploiești și al doamnei designer de interior Bianca Danilov, este menit să creeze un spațiu prietenos și confortabil, apt să îi determine pe copii să se deschidă către dialog, lucru dificil de obținut într-un mediu solemn și rigid precum cel din sălile de judecată ori camerele de consiliu existențe în instanțele din România", au transmis reprezentanții Judecătoriei Ploiești.

Sursa www.actualitateaprahoveana.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.