ADI Deșeuri va vota rezilierea contractului cu Rosal pentru colectarea gunoiului menajer

Publicat in Administratie 14 Septembrie 2021 991 ori
Google+ WhatsApp
ADI Deșeuri va vota rezilierea contractului cu Rosal pentru colectarea gunoiului menajer
ADI Deșeuri va vota rezilierea contractului cu Rosal pentru colectarea gunoiului menajer

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova va dezbate rezilierea contractelor cu operatorul de salubritate Rosal pentru colectarea gunoiului menajer.

Decizia vine în contextul în care conducerea ADI Deșeuri convocase marți, 14 septembrie, Adunarea Generală a Acționarilor pentru a vota o eșalonare a datoriilor pe care Rosal le are către ADI Deșeuri și, implicit, Consiliul Județean Prahova.

Reamintim că Rosal colectează deșeuri din mai multe localități prahovene în baza a două contracte încheiate cu ADI Deșeuri. Rosal facturează ridicarea gunoiului de la populație și, la rândul său, trebuie să plătească o redevență către Consiliul Județean Prahova. Însă, Rosal nu a plătit acești bani, iar CJ Prahova a acționat societatea în instanță pe civil, a câștigat procesul, iar acum Rosal datorează județului Prahova peste 10 milioane de lei, sumă care crește constant din cauza penalizărilor. Operatorul a solicitat ADI Deșeuri să plătească banii "în rate", eșalonat, iar Asociația a convocat AGA pentru a vota acest lucru.

În cadrul ședinței AGA, însă, membrii cu drept de vot, în speță primarii localităților prinse în contracte, au adus în discuție faptul că neplata redevenței este clauză prin care contractul poate fi reziliat și au refuzat să voteze reeșalonarea, solicitând rezilierea.

Potrivit directorului ADI Deșeuri Prahova, Cristian Ganea, președintele ADI Iulian Dumitrescu a propus ca rezilierea contractului să fie votată într-o ședință ulterioară care va avea loc peste două săptămâni.

În acest interval de timp fiecare primar trebuie să fie mandatat de Consiliul Local pentru a vota pro sau contra rezilierii contractelor cu Rosal pentru colectarea deșeurilor menajere.

Sursa www.ziarulincomod.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.