Rosal are datorii de peste 10 milioane de lei la A.D.I. Deseuri

Publicat in Administratie 14 Septembrie 2021 608 ori
Google+ WhatsApp
Rosal are datorii de peste 10 milioane de lei la A.D.I. Deseuri
Rosal are datorii de peste 10 milioane de lei la A.D.I. Deseuri

În faţa unei datorii care, cu tot cu penalităţi, s-ar putea ridica până la aproape 10,4 milioane de lei, operarorul de salubritate Rosal cere acordul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" pentru eşalonarea pe un an, la o valoare de 7,5 milioane. Autorităţile din sectorul judeţean deservut de Rosal urmează să voteze marţi. Până atunci, primarul Ploieştiului a fost împuternicit de Consiliul Local să voteze împotriva eşalonării, informeaza www.actualitateaprahoveana.ro.

 

Conform propunerii, Rosal ar urma să plătească suma de 7.565.210 lei în rate pe 12 luni. Datoria rezultă din neplata redevenţei datorate pentru folosirea platformelor de deşeuri de pe domeniul public, la care se adaugă şi penalităţi de întârziere. Aceasta nu mai fusese plătită din 2019.

Un vot "pentru împotrivă" fără echivoc
ADI Deşeuri urmează să decidă, prin vot, dacă acceptă sau nu propunerea de eşalonare. Dacă nu apar modificări de ultimă oră, asta se va întâmpla marţi. Până atunci, reprezentanţii localităţilor deservite de Rosal au solicitat împuterniciri din partea consiliilor locale. La Ploieşti, votul a venit astăzi şi a fost covârşitor în favoarea opţiunii de a-l mandata pe primar să voteze împotriva eşalonării, sau, aşa cum în mod neinspirat au concluzonat unii aleşi locali, un vot "pentru împotrivă".

În timpul dezbaterii, reprezentanţii USR PLUS au argumentat că neplata redevenţei poate constitui un temei pentru rezilierea contractului de ridicare a deşeurilor, sugerând că în situaţia actuală orice altă variantă de vot, adică pentru eşalonare sau o eventuală abţinere, ar stârni şi mai tare iritarea populaţiei. La rândul său, primarul Andrei Volosevici a declarat că Rosal are mari probleme financiare, având deja popriri, dând de înţeles că nu se aşteaptă ca suma respectivă să fie achitată prea curând, mai scrie sursa citata.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.