Service-urile şi spălatoriile auto, în atenţia ITM Prahova. Vin noi controale!

Publicat in Administratie 13 Septembrie 2021 676 ori
Google+ WhatsApp
Service-urile şi spălatoriile auto, în atenţia ITM Prahova. Vin noi controale!
Service-urile şi spălatoriile auto, în atenţia ITM Prahova. Vin noi controale!

Service-urile şi spălatoriile auto, în atenţia ITM Prahova. Au vrut să se asigure că tot personalul lucrează cu carte de muncă asa că, în perioada 06 – 08.09.2021, au fost realizare controlae. Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul Campaniei Naționale în vederea reducerii incidenţei muncii nedeclarate şi subdeclarate.

Obiectivele campaniei au fost:

Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor ce se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;
identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi tinerilor;
Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă.
creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile amintite, a prevederilor legale menţionate;
eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sanţiuni contravenţionale corespunzătoare.
Rezultatele acţiunilor din service-urile şi spălatoriile auto
just insolv sprl
Au fost fost verificaţi 48 agenţi economici. În rândul lor au identificat 5 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare totală 105.000 de lei.

Totodată, inspectorii de muncă au constatat o serie de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă, fiind dispuse 19 măsuri în vederea remedierii acestora. Printre neconformităţile constatate au fost şi următoarele:

-neacordarea drepturilor salariale;

– transmiterea datelor eronate in Reges;

– lipsa copiilor contractelor individuale de muncă la locul desfăşurării activităţii;

– neevidenţierea programului de lucru;

– neeliberarea adeverintelor de vechime;

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare a angajatorilor până la finalul acestui an.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.