"La Ploiesti, corect vorbesti!" - campanie derulata de Primaria Ploiesti, incepand de azi si pana pe 5 octombrie. Ce presupune

Publicat in Administratie 31 August 2021 Actualizat: 31 August 2021 936 ori
Google+ WhatsApp
"La Ploiesti, corect vorbesti!" - campanie derulata de Primaria Ploiesti, incepand de azi si pana pe 5 octombrie. Ce presupune
"La Ploiesti, corect vorbesti!" - campanie derulata de Primaria Ploiesti, incepand de azi si pana pe 5 octombrie. Ce presupune

Primăria Municipiului Ploiești și Școala de Gramatică a lansat inițiativa „La Ploiești, corect vorbești!"
De multe ori, gramatica este explicată în termeni prea complicați sau într-o manieră destul de academică și de rigidă. Inițiativa „La Ploiești, corect vorbești" aduce, cu prietenie, regulile de exprimare corectă în mijlocul oamenilor.


Începând de azi, 31 august 2021 – dată la care sărbătorim Ziua Limbii Române și până pe 5 octombrie, de Ziua Educației, în mijloacele de transport în comun și în principalele instituții ale municipiului, ploieștenii se vor putea bucura de o serie de reguli de exprimare corectă transpuse în glume și în versuri scrise de Corina Popa, doctor în lingvistică.

Ziua Limbii Române și inițiativa „La Ploiești, corect vorbești" vor fi sărbătorite marți, 31 august 2021, la Teatrul „Toma Caragiu" din Ploiești, începând cu ora 18:30. Invitații vor avea parte de o recepție străjuită de șevaletele care vor găzdui greșelile frecvente de exprimare în limba română corectate și explicate în texte scurte, cu rimă și cu umor.
Unic la nivel național, Proiectul „La Ploiești, corect vorbești" reprezintă un demers educativ care își propune să promoveze exprimarea corectă și să aducă în atenția publicului larg beneficiile studierii noțiunilor de limba română.

Instituită prin Legea 53/2013, Ziua Limbii Române este sărbătorită, în fiecare an, la 31 august. Este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, care a reușit să se impună în spațiul lingvistic european prin mesajele sale care au promovat arta, cultura, tradițiile și istoria României, devenind, astfel, mijloc de comunicare într-o lume a multiculturalităţii şi a plurilingvismului. Limba română este o limbă romanică alături de franceză, spaniolă, catalană, italiană, occitană, portugheză, retroromană și sardă și se studiază, ca limbă străină, în aproximativ 40 de țări din lume.

Sursa Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.