Ploiestenii au propus, Primaria a acceptat: 5 proiecte de dezvoltare locala au fost admise. Vezi lista

Publicat in Administratie 23 August 2021 11535 ori
Google+ WhatsApp
Ploiestenii au propus, Primaria a acceptat: 5 proiecte de dezvoltare locala au fost admise. Vezi lista
Ploiestenii au propus, Primaria a acceptat: 5 proiecte de dezvoltare locala au fost admise. Vezi lista

Primăria Municipiului Ploiești informează comunitatea locală că s-a decis, prin vot, care sunt proiectele câștigătoare în cadrul platformei locale pentru Bugetare participativă.

Bugetul Participativ reprezintă un instrument de management deschis, incluziv și transparent, care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide, în mod direct, cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții.

Reamintim că, în cursul lunii iulie a.c. a fost lansată platforma pentru Bugetare participativă în Municipiul Ploiești (https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/) prin intermediul căreia cetățenii interesați au avut posibilitatea de a încărca și prezenta proiectele, pe diferite domenii de aplicare, cu impact la nivel local, ce beneficiază de finanțare din bugetul acestei campanii.

Prin intermediul acestui instrument de lucru electronic, cetățenii se pot implica activ în viața comunității locale prin transmiterea unor propuneri de proiecte. Totodată, ploieștenii pot decide, prin vot, prin intermediul platformei online amintite (https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/), proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei. Pot participa la procesul de bugetare participativă toți cetățenii cu drept de vot din Municipiul Ploiești.

Bugetul Participativ presupune și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% din bugetul de investiții al municipiului Ploiești.

Astfel, proiectele admise în cadrul procesului de bugetare participativă sunt următoarele:

1. "Optimizare zonă de parcare autovehicule Zona Malu Roșu - Str. Sergent Erou Mateescu Gheorghe";
2. "Siguranță! Fără entorse!";
3. Amenajare curte interioară a Colegiului Național "I.L. Caragiale", Ploiești;
4. "Youth Hub" - Spații pentru tinerii din Municipiul Ploiești;
5. Student Garden.

Proiectele care au fost respinse sunt următoarele:

1. "Parcare Zonă Vest" lângă Secția nr.3, Poliție.
Proiectul este respins întrucât terenul propus în cadrul proiectului aparține școlii și nu se poate schimba destinația terenului.
2. „Amenajare urbană cartier Eden"
Proiectul este respins întrucât față de fondurile disponibile și de durata de implementare, proiectul presupune lucrări mult mai ample decât resursele alocate. Regimul juridic al terenurilor este unul mixt; acestea aparțin atât Consiliului Județean Prahova cât și Primăriei Municipiului Ploiești.
3. "Este și responsabilitatea noastră!"
Proiectul este declarat respins întrucât nu este un proiect de investiții.
4. "Centrul de lectură și recreere pentru adolescenți C.L.R.A."
Proiectul este respins întrucât clădirea, unde se propune amenajarea centrului, aparține Ministerului Apărării Naționale.

Precizăm că, anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate proiectele câștigătoare care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Ploiești pentru acel exercițiu bugetar.

Sursa: comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.