Ploiesti: Mai multi tineri au facut curat in centrul orasului. Rusine, ROSAL!

Publicat in Administratie 25 Iulie 2021 5582 ori
Google+ WhatsApp
Ploiesti: Mai multi tineri au facut curat in centrul orasului. Rusine, ROSAL!
Ploiesti: Mai multi tineri au facut curat in centrul orasului. Rusine, ROSAL!

Problema salubrității din Ploiești a atras atenția unei organizații de protecție a mediului, astfel că 100 de tineri voluntari au ecologizat sâmbătă, 24 iulie, centrul Ploieștiului.

În timp ce de obicei astfel de acțiuni au loc în zone montane, unde nu există servicii de salubrizare, iată că și Ploieștiul, oraș reședință de județ, a atras atenția activiștilor de mediu și a ajuns în punctul în care oamenii să iasă pe străzi să facă curat în locul operatorului de salubritate Rosal.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă remis de organizația Planet Z Romania, din care fac parte tinerii care au ecologizat centrul Ploieștiului:

"Planet Z România este o mișcare de protecție a mediului, care și-a pus bazele în Ploiești, inițial sub numele de Fridays For Future Ploiești, din inițiativa unor tineri pasionați, pentru a aduce o schimbare în mentalitatea oamenilor față de problemele climatice.
Sâmbătă, 24 Iulie, peste 100 de activiști din cadrul mișcării s-au intalnit pentru un nou eveniment de ecologizare. Evenimentul și-a impus drept scop ecologizarea zonei centrale a orașului Ploiești, acțiunile lor concluzionându-se cu strângerea a peste 60 de saci de deșeuri abandonate și o îmbunătățire ușor sesizabilă asupra aspectului orașului.
Față de acțiunile anterioare, "Town Clean Up Day" își propune să creeze o atmosferă chiar mai atractivă pentru tineri, prin invitați speciali și premii.
"Town Clean Up Day" este unul dintre cele mai mari evenimente organizate până acum de tinerii ploieșteni, acesta bucurându-se și de sprijinul unor companii de renume precum Decathlon și McDonald's România.
Aceștia s-au întâlnit în zona centrală a orașului, împreună cu ceilalți activiști ai mișcării, dar și cu voluntarii care au dorit să se alăture. Ei au ecologizat ariile cele
mai afectate și au sortat deșeurile, astfel încât cei implicați să învețe importanța colectării selective și a efectului pe care implicarea lor îl are asupra obținerii unui mediu mai curat.
Însă, programul evenimentului este mult mai complex. În parteneriat cu Institutul
Verde, o organizație non-guvernamentală de educație ecologică, Planet Z România a avut onoarea să anunțe un invitat special – domnul Florin Călinescu. Cunoscutul actor și-a exprimat dorința de a susține demersurile tinerilor și a susținut un discurs la începutul evenimentului în care a abordat subiecte importante precum necesitatea justiției climatice. Participanții au avut ocazia să aibă un contact mult mai apropiat cu Florin Călinescu, un important și vocal reprezentant al mass-media.
Sponsorii evenimentului au pregătit și premii pentru participanții cei mai activi, dar ceremonia de închidere a venit cu surprize pentru toți cei înscriși.
Mișcarea națională Planet Z România, care reunește un număr impresionant de peste 150 de activiști, pornește cu pași siguri către o reformă în abordarea schimbărilor climatice. Principalul scop este răspândirea informațiilor corecte, cu
ajutorul mijloacelor de socializare, care ajung la generația tânără mult mai direct și rapid. În mediul online, pagina de Instagram (@planetzromania) a strâns peste 1100 de urmăritori în timp record, iar postările livrate către urmăritori, reprezintă abordări noi, ușor de înțeles și agreate de publicul tânăr. Evenimentele fizice sunt o oportunitate ca oamenii să se implice concret în protejarea mediului și să învețe mai multe despre ce pot face individual mai departe.
Planet Z este despre generația Z, care deține instrumentele necesare pentru a impune o schimbare, iar reprezentanții sunt dispuși să își continue și să își dezvolte acțiunile, cu multă încredere și entuziasm."

Sursa Ziarul Incomod

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.