Controale ITM Prahova la firmele de constructii: Amenzi de 230.000 lei intr-o saptamama

Publicat in Administratie 23 Iunie 2021 389 ori
Google+ WhatsApp
Controale ITM Prahova la firmele de constructii: Amenzi de 230.000 lei intr-o saptamama
Controale ITM Prahova la firmele de constructii: Amenzi de 230.000 lei intr-o saptamama

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a prezentat bilanțul controlului tematic derulat în perioada 9-16 iunie 2021, în cadrul campaniei naționale de identificare a cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.


Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 200.000 de lei pentru depistat trei angajatori care utilizau 10 persoane fără a avea forme legale de muncă. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 200.000 de lei.

"Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii, din domeniul relaţiilor de muncă, au fost:

- Primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activităţii;

- Completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic cu date eronate;

- Primirea la muncă a unei persoane, fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, pentru care angajatorul a făcut dovada executării contractului de muncă;

- Neînmânarea către salariaţi a unui exemplar din contractul individual de muncă;

- Neiniţierea negocierii privind încheierea contractului colectiv de muncă", au detaliat reprezentanții ITM Prahova.

La rândul lor, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Sănătate şi Securitate în Muncă au verificat 28 agenţi economici, constatând deficiențe precum semnalizare de securitate incompletă; neefectuarea controlului medical periodic; nepurtarea echipamentului individual de protecţie; lipsa planului propriu de securitate nu era întocmit; păstrarea cablurilor electrice pe sol, pe căile de circulaţie; lipsa truselor medicale; neinstruirea personalului desemnat pentru prim-ajutor. Sancțiunile aplicate din cauza acestor probleme descoperite în teren s-au ridicat la 32.000 de lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.