Ministrul Dezvoltării anunță un nou Cod al Urbanismului: Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea și aceleași avize ca și pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente Citește mai mult la: http

Publicat in Administratie 06 Mai 2021 1956 ori
Google+ WhatsApp
Ministrul Dezvoltării anunță un nou Cod al Urbanismului: Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea și aceleași avize ca și pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente  Citește mai mult la: http
Ministrul Dezvoltării anunță un nou Cod al Urbanismului: Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea și aceleași avize ca și pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente Citește mai mult la: http

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat realizarea unui Cod al urbanismului, care va simplifica accesul la partea de avizare pentru o investiție, precizând că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleași avize ca pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente. Cseke Attila a declarat într-o conferință de presă susținută la Focșani că acest cod al urbanismului va uni 21 de reglementări din diverse acte normative.

 

"În primul rând, o simplificare a accesului cetățeanului, inclusiv al autorităților locale la partea de avizare pentru o investiție. Vrem să facem acel birou unic de autorizare în care cetățeanul vine, depune documentația și autoritatea se ocupă de strângerea tuturor avizelor de la instituțiile competente de a aviza, nu cetățeanul trebuie să meargă în fiecare autoritate la rând, și primește toate avizele laolaltă înapoi", a afirmat ministrul Dezvoltării.


El a precizat că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleași avize ca pentru un bloc, scrie News.ro.

"Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea și aceleași avize ca și pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente. Astăzi pe legislația actuală avem această identitate de avize și de proceduri. Este evident ilogic și împovărător și pentru un cetățean, aceleași probleme sunt și la autoritățile locale. Cunoaștem aceste chestiuni și lucrăm la acest Cod al Urbanismului care va aduce multă simplificare în aceste proceduri de avizare", a explicat Cseke Attila.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.