Ministerul Sănătății, control la Spitalul Județean Ploiești, unde unitatea mobilă de terapie intensivă este nefuncțională de la finalul lunii august

Publicat in Administratie 14 Octombrie 2020 2380 ori
Google+ WhatsApp
Ministerul Sănătății, control la Spitalul Județean Ploiești, unde unitatea mobilă de terapie intensivă este nefuncțională de la finalul lunii august
Ministerul Sănătății, control la Spitalul Județean Ploiești, unde unitatea mobilă de terapie intensivă este nefuncțională de la finalul lunii august

Ministerul Sănătății efectuează un control la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde unitatea mobilă de terapie intensivă este nefuncțională de la finalul lunii august. Miercuri, 14 octombrie, Inspecția de Stat din cadrul Ministerului Sănătății a ajuns la unitatea spitalicească din Ploiești pentru a verifica circuitele și secțiile de terapie intensivă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat marți seară după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență că va trimite Inspecția de Stat la Ploiești, după ce a aflat că la SJU ar fi ajuns pacienți care aveau nevoie de îngrijiri medicale în regim de terapie intensivă, însă unitatea nu avea locuri disponibile.

„Astăzi am avut discuţie vizavi de Spitalul Judeţean din Ploieşti, reevaluarea şi reoperaţionalizarea unităţii mobile de terapie intensivă prin detaşarea de medici, discuţiile cu managementul unităţii, care trebuie să crească capacitatea pentru suport COVID. Mâine va fi la Ploieşti şi o unitate de la Inspecţia de Stat din Ministerul Sănătăţii, tocmai pentru a se asigura că operaţionalizarea se face şi în timp util şi în concordanţă cu autorizaţia de funcţionare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat pentru Agerpres că la acest spital au fost detaşaţi patru rezidenţi care au făcut gărzi permanent, asigurând cea de-a doua linie de gardă pentru pacienţii COVID-19.

Potrivit lui Ilinca, unitatea mobilă de ATI, care este amplasată în curtea Spitalului Judeţean, nu este operaţională pentru că medicii care asigură liniile de gardă s-au temut de un posibil malpraxis, ei spunând că nu pot supraveghea un număr atât de mare de pacienţi în două locuri diferite.

De asemenea, o altă problemă care a împiedicat operaţionalizarea unităţii mobile ATI este lipsa asistenţilor specializaţi pe terapie intensivă, Ilinca menţionând că ar fi nevoie de minim 10 asistenţi.

Unitatea mobilă de ATI de la SJU Ploieşti nu mai este operaţională de la finalul lunii august, când a apărut o problemă la sistemul de climatizare. După aproximativ două săptămâni, aceasta a fost reparată, însă unitatea nu a mai fost dată în folosinţă, autorităţile locale anunţând că nu poate fi operaţionalizată din cauza lipsei cadrelor medicale.

sursa: www.ziarulincomod.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.